2min

Tags in dit artikel

,

Installatie & features

De installatie van deze router is heel makkelijk uit te voeren door middel van de bijgeleverde cd. Op de cd bevind zich de Quick Router Setup Wizard. Deze wizard stelt de router automatisch in aan de hand van de ingevoerde gegevens. Zo kan je instellen of je de router wilt beveiligen met een wachtwoord, of welke WPA key je wilt gebruiken voor de draadloze verbinding.

Al deze instellingen zijn achteraf ook te wijzigen via de webinterface. Hier kan je ook andere instellingen wijzigen die niet via de wizard in te stellen zijn. Op de webinterface kan je bijvoorbeeld de standaard DHCP instellingen wijzigen, de firewall uitgebreid configureren en portforwards instellen, genoeg instelmogelijkheden dus.






Features:
Op de router zijn een paar interessante functies aanwezig. Zo bestaat er de mogelijkheid om een extern usb apparaat aan te sluiten. Deze kan dan via het netwerk benaderd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een printer of externe harde schijf, deze hoef je dus niet meer te delen op 1 van je pc’s in je netwerk.

Een tweede handige feature is dat de firewall poorten kan blokkeren op bepaalde uren(soort van kinderslot). Ook kan je de snelheid limiteren van de poorten op de router.


De router maakt gebruik van de "Green Ethernet" technologie. Hiermee wordt er stroom bespaard op de poorten die niet gebruikt worden, deze worden pas weer ingeschakeld als er daadwerkelijk wat op aangesloten wordt. Ook kan er via een scheduler (taakplanner) aangegeven worden wanneer de draadloze verbinding uitgeschakeld moet worden, bijvoorbeeld ’s nachts.