2min

Tags in dit artikel

,

Prestaties

De Nokia N97 is qua hardware niet echt top-of-the-line. Als we naar de specificaties kijken valt ook op dat de processor een langzamere kloksnelheid heeft dan je zou verwachten. Tegenwoordig hebben bijna alle smartphones rond de 528 MHz en de Nokia N97 biedt slechts 428 MHz. Ook qua ramgeheugen is de Nokia ondervertegenwoordigd, in plaats van het veel voorkomende 192 of 256 MB, heeft de N97 slechts 128 MB aan boord.

Dat hoeft niets uit te maken. Elk platform heeft immers weer andere ‘systeemeisen’, vandaar dat ik door middel van benchmarks heb getracht uit te zoeken hoe het nu precies zit met de snelheid. Hiervoor heb ik JBenchmark gebruikt.

JBenchmark is een applicatie die op heel veel verschillende telefoons te draaien is. Op die manier kan je ten alle tijden alle resultaten vergelijken en zo achterhalen wat jouw telefoon relatief gezien presteert. De gehele database is hier te vinden. De resultaten die ik gevonden heb bij het testen van de N97 staan hieronder. Ook hierbij geldt uiteraard weer: hoe hoger; hoe beter.


JBenchmark Pro (alle tests)
RMS read-write 317
Image loading (JPG) 31
Audio – MP3 353
Video – 3GPP 123
Image loading (PNG) 57
Camera Shooting Speed 17
Audio – MIDI 343
M3G loading 32
JAR reading 289


Hieruit blijkt dat de N97 toch goed presteert. De getallen zijn over het algemeen boven gemiddeld, wat betekent dat de N97 toch gewoon goed presteert. Er zijn geen echte uitschieters bij, iets dat ik wel zou verwachten voor een toestel met een adviesprijs van ruim 650 euro.