Testresultaten

Nadat we onze gebruikelijke benchmarks op de machine hebben losgelaten, wordt ons duidelijk dat deze Surface Laptop 3 niet zomaar een dertien-in-een-dozijn laptop is. De Cinebench R15 CPU score bedraagt 693cb en hiermee presteert deze 1,5 GHz Intel Core i5-1035G7 CPU met 4 cores en 8 threads ongeveer 4,5% beter dan een 3,5GHz Intel Core i7-3770 CPU. Net als bij de Surface Pro 7 heeft Microsoft gekozen voor een Intel Iris Plus Graphics chip. De Cinebench R15 OpenGL score bedraagt 61,14fps en hiermee presteert deze zelfs beter dan een generieke configuratie met een Intel Core i7-3930K met 6 cores, 12 threads en een GeForce GTX 460/PCie/SSE2 graphics module. Perfect dus.

De PCMark 8 Home Conventional benchmark toont ons een score van 3212 punten en PCMark 8 Creative Conventional levert een score op van 3631 punten. Hiermee positioneert deze Surface Laptop 3 zich zelfs tussen de gemiddelde notebook en een gaming pc. Onze 3DMark Fire Strike Extreme benchmark geeft ons, net als bij de review van de Surface Pro 7, helaas een score van 0 punten. Wij verwachten dat de graphics card te nieuw is voor deze benchmark en gezien de benchmarksoftware zich op geen enkele manier laat updaten, slaan we deze testrun maar over. Performance zat, zoveel is ons al wel duidelijk.

De batterijduur bij de PCMark 8 Home Battery benchmark bedraagt 4 uur en 43 minuten, corresponderend met een score van 2553. Hierbij is er nog ongeveer 13 procent aan accucapaciteit over. Hiermee doet deze nieuwe laptop van Microsoft het zelfs beter dan de gemiddelde laptop. Klasse! Met deze Laptop 3 kan je op een acculading waarschijnlijk een hele werkdag inclusief eventuele overuren mee blijven werken. PCMark 8 Storage 2.0 geeft ons een score van 5006 punten en een overdrachtssnelheid van 314.58MB/s. Ondanks er SSD’s zijn die hogere snelheden behalen, hebben we in de praktijk niet de indruk dat de prestaties ondermaats zijn. Al met al een hele mooie score waaruit we kunnen afleiden dat gebruikers van grafische pakketten hier beslist heel goed mee uit de voeten zullen kunnen.