2min

Tags in dit artikel

, , ,

Aliens vs Predator: Geschiedenis

Intro


De Aliens vs Predator (AvP) is een uitgebreide franchise. Origineel waren ‘Alien’ en ‘Predator’ twee aparte concepten. De review is gebaseerd op de PC-versie.


Alien

Alien, waarin Lieutenant Ellen Ripley strijdt tegen buitenaardse wezens, oftewel aliens, is een films van 20th Century Fox en dateert uit 1979. Als vervolg op de originele film Alien zijn er nog drie sequals gemaakt: ‘Aliens’ (1986), Alien 3 (1992) en Alien Resurrection (1997). Vooral de eerste twee films van het ‘science fiction horror’-genre zijn veelgeprezen. ‘Alien’ was genomineerd voor twee Academy Awards en won de award voor beste visuele effecten. Het vervolg ‘Aliens’ ontving maar liefst 7 nominaties en won de awards voor beste visuele effecten en beste geluidseffecten.


Predator

De originele Predator film, geproduceerd door 20th Century Fox, dateert uit 1987. Predator bevindt zich in hetzelfde genre als de ‘Alien’-serie, namelijk het ‘science fiction horror’-genre. Ook Predator heeft een sequel genaamd ‘Predator 2’ uit 1990. Naast een tiental boeken en een dozijn strips hebben meerdere game-ontwikkelaars het concept van Predator gebruikt voor een videogame. Dit jaar nog komt er een nieuwe Predator film uit, genaamd ‘Predators’, naar gelijkenis van het tweede deel van de ‘Alien’-serie, Aliens. De film is een sequel van het origineel uit 1987.


Aliens vs Predator (AvP)Films

Gooi je beide concepten bij elkaar en je krijgt ‘Alien(s) vs Predator’. In 2004 kwam 20th Century Fox met een film gebaseerd op de Alien- en Predator-series. Het idee om de twee series samen te voegen origineert uit een stripboek uit 1989. De film Alien vs Predator (2004) kreeg ook nog een vervolg, Aliens vs Predator: Requiem (AvP2) uit 2007. Beide films werden door critici slecht ontvangen. Terwijl de eerste Alien vs Predator film nog een budget van 60 miljoen had en 172 miljoen opbracht, deed het vervolg met een budget van 40 miljoen het stukken slechter met een opbrengst van 128 miljoen.

Games

En dan nu naar de videogames. Er zijn veel games die gebaseerd zijn op de ‘Alien’-serie, de ‘Predator’-serie of the mix ‘Alien(s) vs Predator’. De bekendste zijn de geliefde PC-games uit 1999 en het vervolg in 2001. Het vervolg (2001) kreeg ook nog een uiterst zwakke expansion genaamd AvP2: Primal Hunt, waar ik verder geen woorden aan vuil wil maken. Verder was er ook nog de PlayStation Portable game gebaseerd op AvP: Requiem.

Anyways, ter zake. De nieuwe Aliens Vs Predator is ontwikkelt door Rebellion voor de PC, Xbox360 en PlayStation 3. De science fiction first-person shooter ontwikkelt door Rebellion, zelfde ontwikkelaar als de PC-game uit 1999, is uitgegeven door SEGA en zoals je hoogstwaarschijnlijk al door hebt een kruising van de ‘Alien’ en ‘Predator’-series.

Lijst met ‘Alien’, ‘Predator’ en ‘Aliens vs Predator’ games.