min

Tags in dit artikel

,

Uiterlijk & Specificaties

De verpakking


Als eerste indruk van een apparaat wordt vaak naar de doos gekeken. Als de verpakking van een product al geen goede indruk geeft, wat moet het product dan wel niet zijn. Bij de LG NAS kreeg ik meteen een goede indruk omdat LG genoeg aandacht heeft besteed aan de verpakking van het product. Op de verpakking is het apparaat te zien, er is genoeg aandacht besteed aan alle functies en mogelijkheden van het apparaat.

De verpakking (helaas in slechte staat door verzending)

Wat zit er in de verpakking?Al de toebehoren van de NAS

In de verpakking zit natuurlijk de NAS, daarnaast is in de doos een kleiner doosje te vinden met daarin het bijbehorende materiaal. Daarin is het volgende te vinden:

  • Adapter + stekker;
  • UTP kabel;
  • Garantie informatie;
  • Snelle installatie handleiding.

De Installatie handleiding is in het Engels, Duits, Frans of Spaans. Helaas heeft LG Electronics dus niet aan de Nederlanders gedacht.

Het apparaat


Het apparaat zelf is een wit doosje met een zwarte voorkant, verder voelt de NAS degelijk en sterk aan en heb je niet het gevoel dat je een goedkoop apparaat in handen hebt. Qua gewicht is de NAS wel een beetje zwaar, dat zal waarschijnlijk komen omdat het binnenwerk grotendeels gemaakt is van metaal.


Aan de bovenzijde van de NAS is een kaartlezer en een USB-aansluiting te vinden, deze zijn te bereiken door middel van een druk op het ‘vierkantje’ bovenop de NAS. Aan de voorkant zijn alle knoppen te bedienen en zit een LCD scherm waar je een aantal instellingen van de NAS kan wijzigen.

De kaartlezer en USB aansluiting


Bovenin is het LCD schermpje te zien


Wanneer je de klep aan de voorkant opentrekt heb je zicht op de harde schijven en zie je dat de harde schijven makkelijk en snel met een klik-systeem te verwijderen zijn. De twee bijgeleverde harde schijven zijn twee SATA 3 GB/s schijven van Hitachi, ze zijn 1 TB per stuk groot en draaien op 7200 RPM.

De twee harde schijven


Één Hitachi schijf te zien


Aan de voorzijde is verder nog een optische drive te vinden welke gebruikt kan worden om bestanden van de NAS direct op een schijfje te branden.

De DVD brander


Aan de achterzijde zit een ventilator om het geheel gekoeld te houden en daarboven zitten twee USB 2.0-sloten, een 1000 Mbit ethernet-aansluiting en een e-sata-aansluiting. In de rechtse bovenhoek is de aansluiting te vinden voor de stroom.Specificaties opgegeven door LG electronics
Typenummer: N2R1
Gewicht (Inclusief 2x harde schijf): 5.2 KG
Materiaal: plastic, metaal
Geluidsniveau: 28dB
Interface harde schijven: SATA2
Afmetingen (BxHxD): 165 x 162 x 230
Aantal harde schijven: 2
RAID-mogelijkheden: 0, 1, JBOD
Geheugenkaartlezer: 4-in-1: SD, MMC, MS, xD
WiFi: Nee
Ehternet: 10/100/1000 Mbit
USB 2.0: 3 (1 boven, 2 achter)
e-SATA: 1 (achter)
Network file protocol: CIFS/SMB, HTTP(s), FTP(s), Print server, Rsync, iSCSI, uPnP (AV), AFP
Ondersteunde besturingssystemen: Windows, Mac OS 10, Linux
Volledige specificaties