2min

Tags in dit artikel

Installatie.

Ik kreeg een pakket geleverd met daarin twee S5’s, een zone-bridge en een iPod touch. Met alle kabels en dergelijke natuurlijk. Volgens de handleiding was het allemaal heel gemakkelijk.

Er zijn 4 stappen:
  • De stroomkabels aansluiten en een data-kabel voor de bridge;
  • Met de software de zone-bridge installeren;
  • Met de software de zoneplayers installeren;
  • Met de software de iPod of controller installeren.

Dit zou inderdaad zo moeten gaan als er geen twee extra dingen waren waar je op moet letten bij het aansluiten.

Het is namelijk ook het geval dat je pc en je zone-bridge aangesloten moeten zijn op de draadloze router die je gebruikt voor de iPod of zone-controller. Is dit niet het geval dan kan er geen verbinding gemaakt worden met het SonosNet. Ik had de draadloze router niet in de zelfde kamer staan als waar mijn pc en de zone-bridge stonden. En ze zagen elkaar dus niet.

Ook waren er apparaten in mijn omgeving (telefoons of andere apparaten die op de 2.4 GHz band werken) die het signaal storen. Gelukkig kan je in de software die meegeleverd is kiezen uit drie kanalen (1, 6 en 11) bij mij was 6 het sterkst en het systeem werkt prima daarmee.

Kortom, als je ook met deze twee factoren rekening houdt is het inderdaad kinderspel om dit systeem aan te sluiten.

Het aansluiten van een zone-bridge of zone-playerHet aansluiten van een zone-bridge of zone-player is doodsimpel. Je steekt de stekker van het betreffende product in het stopcontact. Start de wizard (te zien op het plaatje hierboven, even klikken voor vergroten), en druk op de mute knop en volume+ knop tegelijkertijd of op de –> <– knop. Het systeem doet de rest en je bent klaar! En dit doe je elke keer als je weer een unit toe wilt voegen.