Uiterlijk

De AC Ryan Playon DVR HD heeft naar mijn mening een strak uiterlijk. De voorkant is voorzien van een glossy laag waardoor hij nogal reflecteert. Dit terwijl de rest van de mediaspeler in het matzwart is uitgevoerd. Geen wonder dan ook dat AC Ryan deze glossy-laag heeft uitgerust met een folie, aangezien vlekken en krassen in een klein hoekje zitten.Rechts bevindt zich de aan-/uit-knop. Als de speler ingeschakeld is licht deze knop blauw op en in standby-stand is deze rood van kleur.
Pas als het apparaat is ingeschakeld zien we het display oplichten, die overigens opgebouwd is uit kleine blauwe LEDs.Onder het display bevinden zich enkele knoppen voor de bediening van het apparaat. Zo zien we enkele pijltjes-toetsen maar ook een enter- en menu-knop.Aan de linkerkant zien we het AC Ryan logo en op de bovenzijde van de medispeler is het Playon DVR HD in reliëf te zien. Aan de rechter zijkant treffen we onder andere een cardreader aan en verschillende USB-poorten. De cardreader kan SD, SDHC en MS geheugenkaarten lezen. De twee USB-poorten zijn zogenaamde ‘hosts’, hier kan je apparaten zoals USB-sticks, harde schijven maar ook zoals eerder besproken de WiFi-adapter op aansluiten.Vlak naast deze twee poorten is een USB-slave-poort. Met de bijgeleverde USB-kabel kan je hiermee de mediaspeler rechtstreeks op je computer aansluiten. Vervolgens fungeert de mediaspeler dan als harde schijf waardoor je makkelijk bestanden kan overzetten.

Zoals ik al eerder had aangegeven was het handiger geweest als er ook een USB-poort aan de achterkant aanwezig zou zijn voor de USB-ontvanger.De achterkant is rijkelijk gevuld met tal van aansluitingen. Allereerst zien we links de kleine 40 mm ventilator die de warmte afvoert. Vlak daarnaast zien we een ethernet-poort en aansluitingen voor zowel optische digitale als coaxiale audio. Ook eSATA is aanwezig in tegenstelling tot de gewone AC Ryan Playon HD.

Een HDMI (1.3) poort ontbreekt natuurlijk ook niet, maar er is ook een groot segment van tulp-stekkers. We zien zowel component als composiet uitgangen. De composiet ingang is aanwezig zodat de mediaspeler ook op die manier kan opnemen. Vervolgens volgt een kleine stekker voor de voeding en uiterst rechts bevindt zich de dual DVB-T tuner.Persoonlijk vind ik de indeling op de USB-poorten na goed opgebouwd. Het apparaat voelt ook degelijk aan. Door de glossy-laag aan de voorkant is het apparaat wel gevoelig voor vingerafdrukken die nogal snel opvallen.

Intern


Over de binnenkant van het apparaat kunnen we vrij kort zijn. We zien een klein aluminium koelblok voor de Realtek RTD1073. De interne harde schijf wordt aangesloten met een erg flexibele SATA-kabel. We zien wel dat het geheel erg modulair is opgebouwd waardoor het waarschijnlijk makkelijk is om onderdelen bij te plaatsen en/of te vervangen.

Geluidsniveau en warmte


Aangezien een harde schijf aardig wat warmte produceert is er bij de AC Ryan Playon DVR HD gekozen om hem uit te rusten met een kleine ventilator. Deze zorgt er dus voor dat het geheel niet oververhit raakt, maar zorgt tevens voor een hoger geluidsniveau. Het betreft hier een 40 mm variant. Tijdens het afspelen van media was de ventilator niet storend aanwezig. Hij was wel te horen als je in het menu van de mediaspeler zit, maar tijdens het afspelen van films had je er geen hinder van.