Extra

Naast het afspelen en opnemen van media biedt de AC Ryan Playon DVR HD ook nog wat andere functies, voor deze functies heb je wel de beschikking nodig over een netwerk en in sommige gevallen het internet.

NAS en Bit Torrent Feature


De mediaspeler kan je ook als NAS – Network Attached Storage – gebruiken. Hier is hij niet zo uitgebreid in als andere NAS’en (zoals RAID-functies, hot-swappable schijven), maar het is wel handig om een centrale backup-plek te hebben voor de mensen in huis.

Een andere functie die de AC Ryan Playon DVR HD heeft is de mogelijkheid om torrents te downloaden. Hierdoor hoef je ’s nachts niet je computer aan te laten staan. De torrent-bestanden zelf moet je nog wel binnenhalen via je computer. Vervolgens moet je deze op de mediaspeler zetten, het zij via de webinterface of via een USB-stick. Waarna de mediaspeler de downloadtaken zal uitvoeren.Het starten van een torrent via de web-interface ging nog niet helemaal gesmeerd. Zowel met Chrome als IE kwamen er foutmeldingen indien men via de web-interface het downloaden van een torrernt wilde starten. Door het .torrent-bestand te selecteren op de mediaspeler zelf en op deze manier te starten ging wel zonder problemen. Het uploaden van bestanden via de web-interface ging daarintegen wel weer zonder problemen.Helaas ondersteunt het apparaat geen nieuwsgroepenen kan je dus geen NZB’s inladen. Wellicht dat AC Ryan hier nog aan gaat voldoen in de toekomst met nieuwe firmware.

Extra functies – RSS Feeds, Weer, Picasa, Flickr


Als je de mediaspeler op het internet aansluit dan heb je toegang tot diverse extra functies. Zo kan je zien wat voor weer het wordt in je eigen woonplaats.


Ook kan je inloggen op je persoonlijke Picasa of Flickr account om zo foto’s te laten zien die daar staan opgeslagen. Youtube-ondersteuning is iets wat de mediaspeler dan wel weer mist, terwijl vele andere spelers dat wel hebben.Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om het laatste nieuws te lezen via RSS Feeds. Standaard worden bijvoorbeeld CNN of BBC aangeboden. Je kan gelukkig ook zelf feeds toevoegen. Waardoor de Techzine feed al snel was toegevoegd!

Ook hier viel weer op dat de vertalingen slecht zijn gedaan. Het woord ’today’ is wel vertaald naar ‘vandaag’ maar het woord ’tomorrow’ is gewoon niet vertaald.

Afstandsbediening


Ook de afstandsbediening moeten we uiteraard even bespreken, deze lijkt haast identiek aan die van de AC Ryan Playon HD. De afstandsbediening is verder niet echt speciaal, al is die wel wat groot uitgevallen, dit komt voornamelijk doordat er een numeriek toetsenbord aanwezig is. Naast dit toetsenbord zijn er nog basale knoppen zoals play, pause, forward, backward, enter etc.Opvallend is dat de pause-knop, in vergelijking met de andere knoppen, een stuk kleiner is en zich afgezonderd bevindt van de rest. Hierdoor is het voor de meeste mensen even zoeken waar die zit. Bij een groot aantal afstandsbedieningen is de pause/play knop namelijk de centrale knop bij het D-pad.Ook zijn er nog enkele extra knoppen bijgekomen in tegenstelling tot de Playon HD. Zo heb je nu rechtsbovenin een opvallende rode knop waarmee je met één druk op de knop direct in het opneem-menu komt.