2min

Inleiding

Het eerste Windows Phone-toestel dat we in handen krijgen is de HTC 7 Trophy. Deze telefoon kost los ongeveer 450 euro en is daarmee een telefoon die hoog in het middensegment of juist laag in het high-end-segment gepositioneerd is.HTC ging voor de komst van Android lange tijd hand in hand met Microsoft. Veruit het grootste deel van HTC’s toestellen bevatte Windows Mobile en HTC zorgde ervoor dat het besturingssysteem dankzij een groot aantal ontwikkelaars een eigen draai kreeg.

De komst van Android veranderde de zaak echter compleet. HTC wijdde zichzelf al gauw toe aan het nieuwe systeem van Google. Windows Mobile verdiende steeds minder vertrouwen bij de Taiwanezen.

Met de komst van Windows Phone 7 verandert de zaak weer opnieuw. Een nieuw besturingssysteem, een nieuwe kans, zo lijkt het. HTC brengt ten gelegenheid van de release van Windows Phone 7 maar liefst vijf telefoons uit, wat de helft van het totaal van tien is.

Vooralsnog moet Nederland het doen met slechts de HTC 7 Trophy, welke qua eigenschappen en schermgrootte ook de meest logische keus was. De Trophy beschikt over een scherm van 3,8 inch groot en heeft net als alle andere Windows Phone-toestellen een Snapdragon-processor met een kloksnelheid van 1 GHz.

Onderdeel Omschrijving
Processor Snapdragon
Kloksnelheid processor 1 GHz.
Besturingssysteem Windows Phone 7
Externe opslag
Interne opslag 8 GB
RAM geheugen 576 MB
Afmetingen 118,5 x 61,5 x 11,9 mm (LxBxD)
Gewicht 140 g (incl. batterij)
Scherm 3,5" inch WVGA
Scherm resolutie 480 x 800 pixels
Netwerken HSDPA, GSM
Bluetooth Bluetooth v2.1 met EDR en A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n
Connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort (v2.0), 3,5 mm audio jack
Camera 5 megapixel, LED flitser
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audio jack
Batterij Li-Ion 1300 mAh
Spreektijd tot 405 minuten (2G), tot 330 minuten (3G)
Standby-tijd tot 360 uren (2G), tot 435 uren (3G)
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties