Inleiding

Ongeveer een jaar geleden schreef ik mijn eerste review over een Windows Phone 7-toestel, de HTC 7 Trophy. In mijn review behandelde ik uiteraard het destijds nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft. Er bleek nog aardig wat werk aan de winkel te zijn, maar Microsoft wist zichzelf wel te onderscheiden van de concurrerende platformen Android, iOS en BlackBerry OS.

Terug naar het heden. Windows Phone 7 heeft een grote update gekregen die de naam Mango draagt. Het versienummer van Windows Phone wordt hierdoor formeel gezien gewijzigd in 7.5. Er verandert een hoop, maar op het eerste oog blijkt er ook wel veel het zelfde te zijn. Een diepe analyse van Windows Phone Mango vindt je in de review van mijn collega. Zelf zal ik wel kort ingaan op een aantal vernieuwingen in Mango, maar om de HTC Titan objectief te beoordelen zal ik dit tot een minimum beperken.De HTC Titan is voorzien van een ’titanisch’ groot scherm van 4,7 inch. Dat is meer dan een inch groter dan het scherm van bijvoorbeeld de iPhone en dat is wel te zien, ook wanneer beide toestellen naast elkaar geplaatst worden. Een groot scherm biedt natuurlijk mogelijkheden wat betreft de user interface, maar misschien kleven er ook wel nadelen aan. Is het scherm misschien niet té groot, bijvoorbeeld?

HTC heeft de Titan voorzien van een singlecoreprocessor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Dat is in dit tijdperk van dualcoreprocessoren natuurlijk niet speciaal, maar aan de andere kant lijkt Windows Phone ook niet zo veeleisend te zijn als Android. Zoals ook het geval is met Symbian- en BlackBerry OS-toestellen is een heftige dualcoreprocessor dan ook zeker geen vereiste en dat levert voordelen op voor bijvoorbeeld de accuduur.

De HTC Titan is enkel verkrijgbaar als zwarte uitvoering en heeft daarbij 16 GB aan opslagruimte aan boord. Men betaalt net iets minder dan 500 euro voor dit toestel.