2min

Gebruik

Aanraking

Het scherm van de Trophy voelt prettig aan en lijkt goed te reageren op commando’s, al lijkt het scherm soms niet precies genoeg te zijn, vooral tijdens het typen. Het is dan ook niet echt aan te raden om grote teksten te schrijven op de Trophy. Voor het typen van een aantal zinnetjes is het toestel natuurlijk wel geschikt.

Ook de knoppen onder het scherm lijken niet altijd responsief genoeg, vooral niet wanneer de telefoon in landscape-mode is. Het komt niet snel voor dat je de verkeerde toets indrukt, maar wel dat de toets tot meerdere malen toe niet reageert op een aanraking, tot het frustrerende toe.

Vergrendelingsproblemen

Zoals in de review van Windows Phone 7 reeds vermeld, blijft de Trophy responsief wanneer de vergrendeling is ingeschakeld. Zo kan het systeem afgesloten worden of kan de camera opstarten terwijl de vergrendeling zijn werk zou moeten doen. Op zich is het geen probleem als een systeem nog wel op deze knoppen reageert, het lastige eraan is echter dat er ook niet om bevestiging wordt gevraagd.



Geluid en beeld

Tegenwoordig beginnen we al aardig te wennen aan Super Amoled-schermen. HTC bouwde deze bij de Trophy niet in en ondanks dat het scherm wel scherp is, is het dan ook geen bijzonder goed scherm. Tijdens het gebruik is er ook een krasje in de coating op het scherm gekomen. Het lijkt er dus op dat die coating niet bijzonder goed is.

Het geluid van de telefoon is net zo goed niet bijzonder, maar zeer zeker wel acceptabel. Het geluid klinkt ook wanneer het volume volledig open wordt gezet nog goed.

De oortjes die HTC meelevert produceren een prima geluid en ook met een flinke bass zijn ze nog steeds redelijk goed. Op de kabel vinden we nog een afstandsbediening waarmee het volume kan worden aangepast en de muziek gepauzeerd kan worden. Persoonlijk zie ik vanwege de veel betere pasvorm en doorgaans betere geluidskwaliteit liever in-ear-oortjes meegeleverd worden, maar voor ‘normale’ oortjes is de headset van HTC zeker acceptabel.



Dagelijks gebruik

Onder normaal gebruik zal de Trophy ongeveer twee dagen meegaan op één volledige accu-lading. Onder normaal gebruik verstaan we af en toe bellen, smsen en een internetpagina opzoeken. Bij intensief gebruik houdt de Trophy het ongeveer één tot anderhalve dag uit op één lading.