ChipsetsDesktop

Intel introduceert twee soorten chipsets voor de consument, namelijk de P67 en de H67-chipset. Men gebruikt de P67-chipset in combinatie met een losse videokaart welke garant staat voor de grafische toepassingen. De H67-chipset is echter bedoeld om gebruik te maken van de geïntegreerde grafische capaciteiten van Sandy Bridge.

Intel voegt in beide chipsets twee SATA 600-poorten en een geluidskaart toe, maar koos er ook voor om nog geen USB 3.0 te introduceren en hield tevens vast aan de PCI-Express 2.0-standaard.

Wat betreft desktop-systemen kan gekozen worden uit vier chipsets, maar slechts twee ervan zijn geschikt voor consumenten. Voor zakelijke gebruikers komen er tevens de Q67 en B65-chipsets op de markt. Alle chipsets beschikken over maximaal veertien USB-poorten, op de B65-chipset na, welke het moet doen met twaalf USB-poorten. Ook op het gebied van SATA-poorten wordt de B65-chipset gekort, deze chipset is voorzien van slechts één SATA 600-poort, terwijl de andere sets er dus twee hebben.

De P67- en H67-chipsets zijn bedoeld voor de consumentenmarkt en beschikken dus over veertien USB-poorten, twee SATA 600- en zes Sata300-poorten. Verder zijn er ook acht PCI Express 2.0-kanalen beschikbaar. Het grote verschil tussen de twee chipsets is dat de P67-set niet de mogelijkheid biedt tot grafische uitvoer zonder gebruik van een videokaart.

Mobiel

De mobiele markt wordt bediend van maar liefst vijf chipsets. Alle chipsets bieden de mogelijkheid tot uitvoer van het videosignaal dat de Sandy Bridge-processoren kunnen verzorgen. Daarnaast zijn er zes SATA 300- en twee SATA 600-poorten beschikbaar. Er zijn voor elke chipset veertien USB-poorten, op de HM65-chipset na welke het met 12 poorten zal moeten doen.