2min

Line-up

Het is bijna grappig om te zien hoe de rest van de markt Sonos kopieert als het gaat om producten. Kijk bijvoorbeeld naar Heos, die zetten een line-up neer die nagenoeg gelijk is. Zelfs op het gebied van naamgeving. De reden: het is helder en het werkt. De Line-up van Sonos bestaat uit drie segmenten: losse “alles in één”-speakers, cinema en een tweetal oplossingen die Sonos “componenten” noemt: de Sonos Connect en de Sonos Connect:Amp.
play1-blk-front play3-blk-angle play5-blk-angle
Onder speakers vallen de Sonos Play:1 (229 euro), Play:3 (349 euro) en Play:5 (579 euro), waarbij de Play:1 de kleinste is en de Play:5 de grootste. Alle speakers zijn in stereo-paar te configureren, waardoor je een volwaardige stereobeleving krijgt. Dat klinkt zonder twijfel een stuk beter, maar over geluid later meer. Onder Cinema valt de Sonos Playbar (799 euro) en de Sub (799 euro). De Playbar is een soundbar die in principe over drie kanalen beschikt: links, center en rechts. Door een subwoofer toe te voegen kan je een 3.1 opstelling creëren. Je kan nog een stap verder gaan door twee achterspeakers toe te voegen. Dat kan eigenlijk elke speaker zijn, zowel de Play:1, Play:3 als de nieuwe Play:5 is toe te voegen als achterkanalen. Dan heb je ook echt 5.1-geluid. Een slim concept!
sub-front playbar-171-h
Wel even een notitie: Sonos ondersteunt Dolby maar geen DTS. Ook moet de tv Dolby 5.1 doorgeven via de optische uitgang, anders werkt het natuurlijk ook niet. De Sonos Connect (349 euro) is een losse streamer die je in je bestaande systeem kunt opnemen. De Sonos Connect:Amp (569 euro) voegt daar een versterker aan toe, waardoor er alleen nog maar luidsprekers nodig zijn. Eventueel met een bekabelde subwoofer, want er zit ook een aparte, analoge sub-uitgang op. Tenslotte hebben ze nog een service-product: de Sonos Boost (119 euro). Dit is een accesspoint wat je kunt gebruiken om SonosNet op te zetten. De boost werkt volledig dual band (2,4 en 5 GHz, Wi-Fi N) en is Mimo-compatible. Ook hierover later meer.