1 min

Windows Storage Server 2008

Uiteraard gaan we ook kort in op het meegeleverde besturingssysteem Windows Storage server 2008. We gaan niet alle functionaliteiten bespreken want het is echt een compleet besturingssysteem dat uit dezelfde serie komt als Windows 7 en Windows Vista. Voor degene die niet bekend zijn met Windows Storage server 2008, het is als het waren een gestripte versie van Windows Server. Een functie zoals het opzetten van een active directory ontbreken bijvoorbeeld, wel kan de NAS natuurlijk deel uit maken van een active directory.

Windows Storage server is echt gericht op het zakelijke gebruik, als consument zijnde is het wat overkill om deze NAS server aan te schaffen met deze software. LaCie en vele andere fabrikanten hebben hier veel geschiktere oplossingen voor. Vaak is voor thuisgebruik een NAS met 2 schijven in een RAID 1 opstelling wel voldoende met een makkelijk beheerbaar controle panel.

Windows Storage Server 2008 zorgt er ook voor dat de prijs van deze NAS nog wat extra omhoog gaat.LaCie Hardware Monitor

Als we gaan kijken naar de software die wordt meegeleverd naast Windows Storage Server 2008 dan vinden we alleen de LaCie Hardware Monitor. Met deze applicatie is het mogelijk om de snelheid van de fans aan te passen en ook scherpte van de ingebouwde LED is aan te passen. Bij het kopje Power Management is het mogelijk om instellingen te veranderen over het opstarten bij stroomuitval.