Conclusie

G Data InternetSecurity 2012 is een gebruiksvriendelijk en compleet beveiligingspakket. Door de combinatie van DoubleScan-technologie en OutbreakShield ben je ervan verzekerd dat je computer goed beschermd is tegen de meest recente malware. Virusbewaking en viruscontrole zorgen ervoor dat je computer voortdurend beschermd wordt en virussen en andere malware geen kans maken om je systeem te infecteren. Ook als je even weg bent zorgt de Idle Scan of Afwezigheidsscan dat je computer extra gecontroleerd wordt. De prestaties van de spamfilter, antiphishingfunctionaliteit en malwaredetectie van 100 procent zijn indrukwekkend te noemen.

Het is niet alleen maar lof en hulde voor dit beveiligingspakket. AV-Comparatives toont overtuigend aan dat G Data InternetSecurity 2012 een aardige impact op de snelheid van de computer heeft en ernstig tekort schiet tegenover de concurrentie. Sterker nog, volgens het testpanel behoort G Data tot de hekkensluiters van de middenmoters, een niet al te beste prestatie dus. De DoubleScan-technologie biedt weliswaar een prima bescherming van je computer, maar komt zeker niet ten goede aan de prestaties van je computer. Of dit hinderlijk is, dat is een vraag die iedere gebruiker voor zichzelf zal moeten beantwoorden.

Tevens beschouw ik de uiterst beknopte handleiding als een groot minpunt. ‘Klein maar fijn’ gaat in dit geval zeker niet op. De beschrijving van de verschillende functionaliteiten is dermate beknopt en algemeen van aard dat het weinig verheldering biedt. De sectie ‘Wetenswaardigheden’ had beter weggelaten kunnen worden zodat G Data meer had kunnen vertellen over bijvoorbeeld over het kinderslot, DoubleScan-technologie en OutbreakShield, nota bene twee testwinnende technologieën waar het bedrijf veel reclame mee maakt.

Ook het kinderslot of ouderlijk toezicht zal de doorgewinterde computergebruikers wellicht tegenvallen. In vergelijking met bijvoorbeeld Kaspersky Internet Security 2012 ontbreken er verschillende instellingsmogelijkheden, zoals programmabeheer, downloadgedrag en controle op social media en woordgebruik. Een gemis waar nog kansen zijn weggelegd voor verbetering.

Wie zich afvraagt of er back-upmogelijkheden zijn: nee, dat is alleen bij de duurdere versies van beveiligingspakketten, zowel bij G Data als andere concurrenten.

Maar dat mag de pret niet drukken. Al met al is G Data InternetSecurity 2012 een goed beveiligingsprogramma. Het felbegeerde predicaat "Techzine Must Have" krijgt het echter niet.
8.0
  • Overzichtelijk/goede layout;
  • voortdurende bescherming tegen malware;
  • goede antiphishingfunctionaliteit;
  • goede spamfilter;
  • testwinnende DoubleScan-technologie en OutbreakShield;
  • weergave CPU-belasting.
  • DoubleScan-technologie niet goed voor prestaties pc;
  • te beknopte handleiding;
  • beperkte instellingsmogelijkheden kinderslot.