2min

Tags in dit artikel

, ,

Antispam en ouderlijk toezicht

Antispam


Waar de overige componenten een beetje slecht uit de verf komen, weet de spamfilter juist weer wel te overtuigen. Allereerst is er integratie met Windows Mail, Outlook Express, Microsoft Office Outlook, Eudora en Thunderbird en kan er spam worden gefilterd in POP3-, webmail-POP3- en IMAP-accounts.

De filter kan werken met vijf verschillende niveaus. Tevens is het mogelijk zelf filters in te stellen, vrienden toe te voegen, adresboeken te importeren en te beslissen wat er met de spam moet gebeuren. De resultaten liegen er niet om: McAfee heeft gewerkt aan de spamfilter in versie 2009 van zijn suite. Een half procent van alle legitieme e-mail werd onterecht gemarkeerd als spam, tegenover een procent spam die in het postvak IN terechtkwam. Zeer goede resultaten.


Antispam instellingen aanpassen

Ouderlijk toezicht


McAfees ouderlijk toezicht is bijna onveranderd ten opzichte van vorig jaar en dat is jammer. Net als de concurrentie koppelt McAfee accounts aan de Windows-accounts. Eenmaal opgezet kunnen zoekmachines, websites (aan de hand van leeftijdscategorieën en niet middels soorten sites) en afbeeldingen gefilterd worden. Een functie die maar matig werkt.

Er kunnen eventueel nog zelfs websites toegevoegd worden evenals verboden sleutelwoorden. Tevens is het mogelijk om tijdslimieten voor gebruikers op te leggen. Door middel van een schema kunnen uren op alle dagen van de week geselecteerd en geblokkeerd of toegestaan worden.

Het selecteren van uren en dagen werkte niet goed. Wanneer je namelijk op een uur klikt wordt deze alleen rood (wat dus betekent dat die dag geblokkeerd is) als je op een neer gaat met de scrollbalk aan de rechterkant. Het duurde even om uit te vogelen hoe het precies zat, maar het is heel erg irritant.


Instellen hoelang een bepaalde gebruiker op het internet mag

En er zijn meer problemen. Ouderlijk toezicht werkt alleen op niet-beheerdersaccounts. Op Windows Vista is dit niet zo’n probleem, op Windows XP werken veel programma’s niet in een beperkt gebruikersaccount wat dus tot problemen leidt. Volgens McAfee heeft het deze beslissing genomen omdat kinderen anders het ouderlijk toezicht zullen omzeilen.