1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ouderlijk toezicht

De suite heeft geen extra’s als een phishingfilter, draadloze-netwerkbescherming, bescherming van persoonlijke informatie, een antiphishingplugin of netwerkbeheer. En er is ook geen spamfilter aanwezig. Wat rest is alleen nog het ouderlijk toezicht.

Ouderlijk toezicht


Het ouderlijk toezicht werkt als volgt: er moet een aparte gebruikersnaam en wachtwoord ingesteld worden voor de beheerder, vervolgens moet het profiel worden gekozen dat standaard van toepassing is op alle gebruikers die niet op Norman zijn ingelogd en als laatste is het mogelijk zelf accounts aan te maken in de categorieën volwassene, tiener of kind.

De accounts van Norman zijn dus niet gekoppeld aan de Windows-accounts. Per gebruiker is het vervolgens mogelijk de te blokkeren categorieën op te geven (slechts beperkt tot seks, drugs, gokken en wapens) of specifieke links op te geven die geblokkeerd moeten worden. Bij het kindprofiel kunnen alleen specifiek toegestane websites worden bezocht.

Ook is het mogelijk internettoegang te beperken, maar geen computertoegang. Het internettoegang kan per gebruiker worden gelimiteerd door simpelweg toegestane en geblokkeerde tijden op te geven, in een grote tijd-weektabel. Logt overigens een gebruiker in, in zowel Windows als in Norman, en is deze tien minuten inactief, dan wordt hij of zij automatisch uitgelogd om gerotzooi te voorkomen.


De weektabel waarin internettoegang ingesteld kan worden