2min

Tags in dit artikel

,

Meer

Naast deze vier standaard onderdelen zit er nog meer in de Norton 360-doos. Allereerst is er de netwerkbeheer functionaliteit waarmee andere pc’s in het lokale netwerk die ook Norton 360 geïnstalleerd hebben beheerd kunnen worden. Opties zijn echter schaars, of beter gezegd, niet aanwezig. Het is namelijk alleen mogelijk om de status te bekijken en niet om op afstand problemen op te lossen.

Daarnaast, hoewel het product eigenlijk geschikt lijkt voor je opa en oma, zijn er toch aardig wat functies om te kijken wat het programma nu precies doet en gedaan heeft. Elke maand stelt Norton 360 een – hoe verrassend – maandelijks rapport op.


[center]Het maandelijks rapport met cijfers, cijfers en nog meer cijfers[/center]


In dit rapport staat hoeveel dreigingen er zijn opgeruimd, hoeveel actieve dreigingen er in de database zitten, hoeveel sites er zijn geverifieerd, hoeveel bestanden in de back-up zitten en meer. Het rapport is eigenlijk een beetje vaag en voor de poweruser misschien helemaal niet zo interessant.

Maar dat verandert bij de beveiligingsgeschiedenis. Hierin wordt in detail aangegeven wat er precies gebeurd is: welke bestanden zijn verwijderd, welke malware is gevonden, wat voor risico’s deze malware met zich meebrengt, wat ermee is gebeurd, wat er gemeld is aan Norton Community Watch en wat de rest van het programma doet.

Achtergrondtaken, spamfilter & Norton Addonpack


Iets totaal anders zijn de achtergrondtaken die Norton 360 bij afwezigheid uitvoert. Indien je pc een tijdje niet gebruikt wordt – dat wil zeggen dat de muis x minuten niet bewogen wordt – gaat Norton 360 de pc scannen, bestanden verwijderen, het register opschonen e.d. Echter, het programma heeft wel de irritante gewoonte dat te melden.

Heel erg verborgen dit jaar is de spamfilter. Deze is namelijk nog alleen toegankelijk via het instellingenvenster van de suite. Er wordt geen melding van gemaakt op het hoofdvenster. Net alsof Symantec van de filter afwil of iets dergelijks.

Hoe dan ook, hij is nog steeds matig. Weliswaar is er integratie in veel mailclients met werkbalk en trainingsmodule, alleen nog steeds laat de spamfilter van Norton ongeveer een vierde spam door en markeert het ongeveer twintig procent van de legitieme mail als spam. Behoorlijk onnauwkeurig.

Ook van de partij is het Norton Addonpack dat nog steeds het ouderlijk toezicht en de privacycontrole bevat. Het ouderlijk toezicht is nog steeds hetzelfde. Accounts worden gekoppeld aan de Windows-accounts en vervolgens kunnen alleen websites geblokkeerd worden. Niets meer en niets minder.

Met privacycontrole is het tenslotte mogelijk om gevoelige gegevens binnen de deuren te houden. Je voert die data simpelweg in Norton 360 in en vervolgens worden alle open lijnen in de gaten gehouden. Wordt de data verstuurd, dan wordt om toestemming gevraagd.


Standaard staat de filter uit