Abonneer je gratis op Techzine!

Introductie

Introductie


Beijing 2008 is dus een game die gebaseerd is op de Olympische spelen van 2008 in Beijing, dat klinkt erg logisch. De ontwikkelaar Eurocom heeft er veel tijd in gestoken en het spel is vervolgens uitgegeven door Sega.

De Olympische spelen kent twee soorten spelen: de Winterspelen en de Zomerspelen. Beijing 2008 is gebaseerd op het laatste. Je zal dan ook veel evenementen uitvoeren die buiten plaatsvinden, zoals hardlopen, hoogspringen, kogelstoten speerwerpen en nog veel meer. Er doen ongeveer 200 landen mee aan deze spelen.
Kortom een evenement waarin ’s wereld beste atleten het tegen elkaar opnemen. Met Beijing 2008 hebben de ontwikkelaars geprobeerd de ‘echte’ plekken zo goed mogelijk na te maken, zodat het realisme meer naar voren komt. In Beijing 2008 heb je de beschikking over 32 landen/teams en kun je kiezen uit 38 onderdelen.

De Zomerspelen van dit jaar zullen trouwens starten om 08:08 op 8 augustus (achtste maand) 2008, maar wij speelden voorafgaand alvast de Xbox 360-versie van dit spel, waarover je in deze review meer leest.