2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nog meer nieuwigheden…

Interactief tabelgereedschap


Het interactieve tabelgereedschap vind je ook terug in de Adobe-suite. Zo kun je nu tabellen maken en importeren en kun je ze gemakkelijk naar eigen smaak opmaken en uitlijnen, bewerken enzovoorts.

Certified for Windows Vista


Momenteel is CorelDraw Graphics Suite de enige professionele suite voor grafisch ontwerp met de Certified for Windows Vista aanduiding. Zo kan het rechtstreeks geïntegreerd worden in de Desktop Search-functie van Vista. De mogelijkheid bestaat nu om eigen trefwoorden, kwalificaties en andere opmerkingen toe te voegen bij het opslaan van bestanden. Zo kun je eindelijk je projecten beter indelen. En geloof me, het kan van pas komen.

De suite van CorelDRAW Graphics is een pionier als het neerkomt op bestandscompatibiliteit. Het pakket kan probleemloos overweg met Illustrator-, InDesign-, Acrobat- of Photoshop-bestanden. Je moet dan wel zien dat je je bestanden ongecomprimeerd opslaat, anders geeft CorelDRAW een foutmelding.

Professionele sjablonen


Als laatste item heb je de professioneel ontworpen en volledig aanpasbare sjablonen. Deze sjablonen zijn gemakkelijk aan te passen naar eigen smaak en door de opmerkingen van de ontwerper, kun je er echt mee aan de slag. Een schat aan ontwerpen en professionele informatie in een handomdraai.


What’s new-functie


Terwijl ik even door de help-functie browse, kom ik nog een zeer handige functie tegen, namelijk "Highlight what was new in earlier versions of CorelDRAW". Deze functie markeert in de diverse menu’s de verschillen met vorige versies van CorelDRAW. Zo kun je op ontdekking gaan en en onderzoeken wat de nieuwigheden zijn. Dit heeft de Adobe Suite ook.