Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

NZXT heeft met de H2 een degelijke behuizing op de markt gezet die op het randje balanceert tussen de waardering "Redelijk" en "Goed". De behuizing heeft mijns inziens een ietwat sober uiterlijk, maar daar staat wel een strakke afwerking tegenover.

De behuizing scoort goed op het eenvoudig demonteren en installeren van de aanwezige onderdelen (met als uitzondering de stugge 5,25 inch drive bays). Daarnaast is het aanwezige PCB in combinatie met de contactpunten in de behuizing een aangename verassing voor het gebruikmaken van ventilatoren zonder dat daarbij voedingskabels om de hoek komen kijken hetgeen een positieve uitwerking heeft op het cable management. Andere sterke punten van de behuizing zijn de aanwezigheid van stoffilters zowel onder als voor, de aanwezigheid van een hot-swappable SATA-bay, geluiddempend foam dat verwerkt is zowel de zijpanelen als het deurtje en de geïntegreerde fancontroller.

De behuizing scoort minder goed op de installatie van 5,25 inch drive bays. Het systeem werkt niet geheel soepel en het installeren van dergelijke apparatuur loopt wat minder vlot dan verwacht. Daarnaast is de USB 3.0-kabel die afkomstig is van het I/O-paneel bij actief gebruik een doorn in het oog gezien het feit dat deze afbreuk doet aan de strakke afwerking van de H2. Tot slot is er, ondanks de focus op onder andere de doelgroep gamers, geen specifieke koeling aanwezig voor de grafische kaart(en).

Voor zo’n 95 euro haal je met de H2 een behuizing in huis die zijn aanschafprijs grotendeels waard is. Er moet echter niet vergeten worden, dat er in dit segment van de markt, ook andere interessante alternatieven verkrijgbaar zijn. Ten opzichte van de concurrentie weet NZXT zich met de H2 niet specifiek te onderscheiden. De affiniteit met het uiterlijk van de behuizing zou voor de meeste consumenten in dat geval wel eens de doorslag kunnen geven.
6.0
  • Onderdelen demonteren en installeren, m.u.v. 5,25 inch drive bays, gaat snel en eenvoudig;
  • PCB en contactpunten voorkomen gebruik van voedingskabels voor ventilatoren;
  • Stoffilters worden over de gehele linie gebruikt;
  • Hot-swappable SATA-bay aanwezig;
  • Geluiddempend foam aanwezig in zijpanelen en deurtje;
  • Geïntegreerde fancontroller.
  • Stug mechanisme voor bevestiging 5,25 inch drive bays;
  • USB 3.0-kabel afkomstig van I/O-paneel is deels zichtbaar;
  • Geen specifieke koeling voor de grafische kaart(en).