2min

Tags in dit artikel

, , ,

Control panel

Voor het control panel heeft linksys gebruik gemaakt van Cisco Connect Service. Deze dienst maakt het instellen en verbinding maken met het internet een stuk makkelijker voor mensen die hier totaal geen verstand van hebben. Het programma wijst zichzelf en deed wat hij moet doen. Een verbinding was gepiept in minder dan vijf minuten.



De menu’s zijn netjes en duidelijk vormgegeven en kennen de gebruikelijke Cisco interface en dito kleuren. Alle opties zijn onderverdeelt in acht categorieën waardoor je makkelijk en snel ziet waar je moet zijn.



Wat wij nog niets eerder zagen is de optie om de lampjes op achterzijde van de router uit te zetten. Deze optie voegde Cisco waarschijnlijk toe omdat de router zo’n strak design draagt en de ledjes hier afbreuk aan kunnen doen. Daarnaast vind je in hetzelfde tabblad ook nog een net en duidelijk overzicht van welke poort en snelheid actief is.

In de menu’s vinden we de gebruikelijke opties. Wat ons echter opviel is dat je maar een beperkt aantal website kan blokkeren bij de restricting internet acces optie. Uitgebreider is de Guest Control, hier kan je tot tien gast accounts instellen waarmee je vervolgens gegevens kan delen.





De uitgebreidere versie vinden wij wanneer we de browser opstarten met het IP-adres van de router. Hier vinden we de uitgebreidere instellingen die de huis tuin en keuken gebruiker niet nodig zal hebben. De gemiddelde ICT’er met een leuk thuisnetwerk zal hier echter wel behoefte aan hebben. Zo vinden we hier port forwarding, VPN, en SPI firewall. Verder kan hier ook de parental control uitgebreid worden.