3min

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


Aangezien er bij de Sensation XE verschillende extra’s zitten is HTC voor deze smartphone van haar gebruikelijke design afgestapt en levert de Sensation XE nu in een grotere doos welke gehuld is in het zwart met rood, de huiskleuren van Beats Audio. Wanneer je de voorkant van de doos bekijkt zie je direct dat het hier gaat om de XE-versie van de Sensation welke in samenwerking met Beats Audio is gemaakt. Op de voorzijde van de doos is namelijk de Sensation XE afgebeeld samen met een paar oordopjes van Beats Audio.



Wanneer je de zijkant en de achterkant van de doos bekijkt maakte HTC je nog even duidelijk dat het hierbij echt om de Sensation XE gaat. Zo wordt op de zijkant de verbeteringen ten opzichte van de oorspronkelijke Sensation nog eens benadrukt en worden op de achterkant de "highlights" van het toestel besproken. Wanneer we deze cover van de doos verwijderen treffen we echter een rustiger uiterlijk aan met op de voorzijde van de verpakking enkel de letters HTC.



Vervolgens openen we de doos en prijkt de Sensation XE daar trots samen met de bijgeleverde oordopjes. Naast de smartphone en de ooordopjes zelf vinden we in de doos ook wat andere extra’s aan in de vorm van de oplader, wat boekjes met informatie en een soort compact klein tasje/zakje aan met daarin verschillende maten oordopjes zodat je zelf de ideale maat voor jouw oren kan uitzoeken.



Uiterlijk


HTC wijzigde vooral onderhuids het een en ander aan de Sensation maar ook aan het uiterlijk werd hier en daar wat veranderd. Echter is dit vooral te wijten aan de samenwerking met het bedrijf van Dr. Dre, Beta Audio, aangezien het gaat om kleine details in de vorm van een paar kleur wijzigingen. Zo is het rooster van de luidspreker rood gekleurd in plaats van het oorspronkelijke grijs. Daarnaast zijn ook de vier aanraakgevoelige knoppen onderaan de telefoon van kleur gewisseld. Als laatste is ook de ring rondom de camera in het rood gehuld.



Buiten deze kleine kleur wijzigingen en de plaatsing van het logo van Beats Audio op de achterzijde niets verandert aan het uiterlijk van de smartphone. Zo zien we nog steeds een zeer mooi ontworpen telefoon welke rond de rand een licht oplopende rand heeft. Daarnaast bestaat het omhulsel op de achterzijde van de telefoon nog steeds uit drie vlakken alleen zijn de twee vlakken en de onder- en bovenzijde nu wel dezelfde kleur. Bij de oorspronkelijke Sensation was dit nog niet het geval. Het gebruik van dezelfde kleur voor deze vlakken geeft de Sensation een rustiger uiterlijk.



Wanneer we naar de bediening en de aansluitmogelijkheden kijken zien we dat ook hier HTC alles ongewijzigd liet. Zo zien we naast de luidspreker nog steeds een front-camera en vind je onderaan het scherm vier aanraakgevoelige knoppen. Echter zijn deze zoals eerder werd vermeld wel gehuld in het rood. Op de linkerzijkant van het toestel zien we een mini-USB aansluiting en de volume-knoppen. De rechterzijde is vrij van knoppen. Als we naar de achterzijde kijken zien we daar de acht megapixel sterke camera met een dual-led flitser en de tweede luidspreker.