2min

Conclusie

Wanneer we naar de Sensation XE kijken zien we eigenlijk dat HTC zichzelf op bijna alle fronten heeft weten te overtreffen. Als eerste is daar natuurlijk de verbetering van de prestaties door middel van een hogere kloksnelheid van de Qualcomm Snapdragon processor. Daarnaast werd ook de capaciteit van de batterij vergroot naar 1730 mAh.

Een ander belangrijk punt waarbij het draait om de Sensation XE is de samenwerking met Beats Audio. Bij de telefoon krijg je namelijk een setje oordoppen van Beats Audio en is het uiterlijk van de telefoon iets aangepast op deze samenwerking. De rode accenten op de Sensation staan de telefoon zeker niet verkeerd. Een ander grote vooruitgang vinden wij het gebruik van dezelfde kleuren voor de vlakken op de achterzijde van de telefoon. Wat jammer genoeg ontbrak is een dedicated Beats-skin of apps.

De bijgeleverde oordopjes van Beats Audio presteren ontzettend goed en is daarom dan ook zeker een meer waarde. De weergave bij muziek, films en andere media is bijzonder goed en je waant je met deze set bijna in een bioscoop. Daarnaast kost een vergelijkbare set van het merk al snel 100 euro.

Bij de Sensation krijg je deze echter gratis voor een prijs van 482 euro voor een los toestel. Wat ons betreft is dit ook een groot pluspunt. De vorige Sensation kostte namelijk bij lancering een forse 599 euro.

Wanneer we dus naar de plus- en minpunten kijken zien we dat de minpunten deels te verhelpen zijn door te spelen met de instellingen van de camera. Om een Beats gevoel te kijken bij Android zal je de achtergrond in kunnen stellen maar daar blijft het dan ook bij.

Wij zijn erg enthousiast na deze review en geven de Sensation XE dan ook een Must Have award!
10.0
  • Verbeterde prestaties;
  • Verbeterde batterij capaciteit;
  • Schoonheidsfoutjes van Sensation gladgestreken;
  • Beats Audio;
  • Betere prijs/kwaliteitverhouding;
  • Camera standaard vrij donker;
  • Ontbreken van een dedicated Beats-skin of apss;