Inleiding

De Sony Xperia T is het nieuwe topmodel van het Japanse bedrijf, welke het stokje overneemt van de Xperia S. Sony lijkt het tempo van ontwikkeling flink op te voeren, sinds het zich heeft losgetrokken van het Zweedse Ericsson. De telefoons hebben een aanzienlijk beter uiterlijk en qua hardware loopt het bedrijf inmiddels vooraan mee.

Dit is ook goed zichtbaar bij de Xperia T, welke beschikt over een dual-core processor waarbij de rekenkernen op een snelheid van 1,5 GHz draaien, wat zeker geen flauwe snelheid is. De grafische chip is een Adreno 225, welke we nog niet eerder in een smartphone tegenkwamen. Of deze chip lekker weet te presteren blijkt verderop in dit artikel.


De Xperia T is voorzien van een scherm met een diagonaal van 4,55 inch. Dit is 0,25 inch groter dan het scherm van de Xperia S, maar het verschil lijkt duidelijk merkbaar. Deze telefoon is voorzien van Android Ice Cream Sandwich. Helaas niet de allernieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem, maar deze versie is tegenwoordig toch wel het minimum. Een update naar Jelly Bean is door Sony aangekondigd, maar deze komt helaas pas ‘ergens’ in 2013. Wat dat betreft loopt Sony achter de feiten aan.

De Xperia T krijgt een adviesprijs van 499 euro. Met een dergelijke prijs krijgt de Xperia T te maken met toestellen als de Samsung Galaxy S III, de HTC One X. Als je verder omhoog kijkt zijn er bijvoorbeeld ook de verschillende iPhones van Apple en de HTC One X+.