min

Tags in dit artikel

,

Introductie

LG heeft enige tijd terug een nieuwe lijn smartphones op de markt gezet, die sinds kort ook in Nederland beschikbaar zijn gekomen. Het gaat om de tweede reeks smartphones uit de Optimus L-serie. In dit artikel bespreken we de Optimus L5 II, het middelste model uit de reeks van in totaal drie modellen. Naast de Optimus L5 II zijn er ook de Optimus L3 II en Optimus L7 II.

Bij de ontwikkeling van de Optimus L-reeks doet LG er alles aan om een zo compleet mogelijke telefoon te leveren die toch op prijs kan concurreren. Zo is de Optimus L5 II voorzien van een HD-scherm, een accu met een relatief hoge capaciteit, NFC-compatibiliteit en een Quick Button waarmee je een toepassing kan opstarten die je daar zelf onder hebt geplaatst. Zo kan je de LG Optimus L5 II net wat beter personaliseren dan de gemiddelde smartphone.

Een ander opvallend element van de Optimus L5 II is de home-knop, die verschillende zaken kan aangeven omdat er ledjes met een variatie aan kleuren in zijn verwerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groene omlijsting van de knop als er een inkomend gesprek is, andere zaken hebben weer andere kleuren. Volgens LG werkt de knop energiebesparend omdat je weet of je al dan niet iets gemist hebt. Zo hoef je niet steeds je telefoon te activeren om te zien of iemand nog contact met je heeft willen opnemen.

Natuurlijk wordt dit alles aangestuurd door Google’s mobiele besturingssysteem Android. LG levert de Optimus L5 II af met Android 4.1 Jelly Bean, één van de meest recente versies van Android.


De LG Optimus L5 II heeft een adviesprijs van ongeveer 200 euro, maar is in de prijsvergelijker van Techzine inmiddels voor ongeveer 185 euro terug te vinden. De Optimus L5 II is verkrijgbaar in een witte of zwarte uitvoering. Met deze prijs ondervindt de Optimus L5 II hevige concurrentie vanuit bijvoorbeeld HTC, Nokia, Samsung en Sony. Deze toestellen draaien op Android of Windows Phone.

De concurrentie van de LG Optimus L5 II vind je in de onderstaande tabel.

Model Prijs
Samsung Galaxy Ace Plus (review) 165 euro
Sony Xperia U (review) 170 euro
Nokia Lumia 520 (review) 170 euro
HTC Windows Phone 8S (review) 180 euro
Acer Liquid E1 (review) 185 euro
HTC One V (review) 190 euro
Sony Xperia Sola (review) 195 euro