Introductie

Enige tijd terug recenseerde ik de Acer Liquid E1 en het heeft niet lang geduurd of Acer heeft al een tweede toestel uit de reeks op mijn bureau doen belanden. De Acer Liquid E1 was op verschillende gebieden zoals rekenkracht en geluidskwaliteit een verrassend goed toestel, maar er waren ook voldoende mogelijkheden om de boel nog verder te verbeteren. Het zal dan ook interessant zijn om te zien of Acer daar al werk van heeft kunnen maken met de Liquid E2.

De Acer Liquid E1 wist bijvoorbeeld niet te presteren op grafisch gebied en de behuizing en accu waren ook nou niet direct een schot in de roos. Acer heeft zichzelf echter maar weinig tijd gegund: de Liquid E1 werd in maart in de winkelschappen gelegd, de Liquid E2 volgde in mei. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de laatstgenoemde niet bijster veel is aangepast op de feedback die volgde op de Liquid E1.

De overeenkomsten tussen de Liquid E1 en E2 zijn dan ook legio: dezelfde schermgrootte en -resolutie, opslagruimte, werkgeheugen en vrijwel dezelfde connectiviteit. De Liquid E2 mist ondersteuning voor NFC. Daarentegen heeft de Liquid E2 wel een 8 megapixel-camera en kan er in 1080p opgenomen worden. Ook de camera aan de voorkant, de accu en de processor zijn aanzienlijk verbeterd, bovendien beschikt de Liquid E2 over de meest recente versie van Android.

De Acer Liquid E2 heeft dan ook een hogere adviesprijs dan de Liquid E1. De adviesprijs is onbekend, maar de telefoon is in de prijsvergelijker van Techzine inmiddels voor ongeveer 225 euro terug te vinden. Ook is er een DUO-variant waarin twee simkaarten geplaatst kunnen worden. Die versie kost op het moment twee tientjes extra.

De Acer Liquid E2 wordt in deze recensie vergeleken met telefoons van dezelfde prijsklasse. De concurrentie vind je met de prijs van dit moment in de onderstaande tabel, ook de Acer Liquid E1 wordt in dit artikel meegenomen.

Model Prijs
Acer Liquid E1 (review) 195 euro
Sony Xperia J (review) 195 euro
Huawei Ascend W1 (review) 200 euro
Samsung Galaxy S Advance (review) 210 euro
Sony Xperia M 215 euro
Nokia Lumia 620 (review) 215 euro
HTC Windows Phone 8S (review) 220 euro
Sony Xperia Sola (review) 220 euro
LG Optimus L7 II (review) 235 euro
Sony Xperia P (review) 240 euro

Zoals duidelijk mag zijn is de competitie in deze prijsklasse erg fors, vooral Sony heeft nogal wat toestellen in deze prijsklasse in omloop. Ook zijn er wel drie concurrenten waarop Windows Phone het actieve besturingssysteem is. Dat maakt de vergelijking wat lastiger omdat er geen goede crossplatform benchmarks zijn om een vergelijking op gebied van prestaties te maken.