3min

Tags in dit artikel

, ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


De Acer Liquid E1 liet het afweten op het gebied van bouwkwaliteit en dat kwam voornamelijk doordat de behuizing van een broos plastic gemaakt was dat erg snel slijt. Dat was ook deels aan het ontwerp van de behuizing te danken. Hoe dan ook, dat is bij de Liquid E2 gelukkig een ander verhaal omdat Acer een ander soort plastic heeft gebruikt. Dit plastic is een stuk buigzamer en als bijkomstig voordeel is het ook stroef, zodat de Liquid E2 lekker stevig in de hand ligt.

De constructie van het apparaat is eveneens in orde. Er zijn geen grote kieren in de behuizing te bekennen en de knoppen rammelen er niet maar wat op los. De micro SD-kaart zit achter de klep verwerkt, wat er ook voor zorgt dat je niet te maken hebt met fragiele kleine klepjes aan de zijkant van het toestel. Persoonlijk ben ik geen fan van zulke kleine klepjes.

Qua stevigheid van de behuizing zelf is er ook weinig te klagen gezien het prijspeil van de telefoon. Als je hard drukt op het scherm ontstaan er nauwelijks vlekken en ook als je de telefoon in de breedte probeert te buigen zit er redelijk weinig beweging in. De Liquid E2 kan dus wel tegen een stootje en dat is lang niet altijd het geval bij producten uit deze prijsklasse.


Hardware


Acer heeft de Liquid E2 voorzien van een chipset die afkomstig is van MediaTek, om precies te zijn gaat het om de chipset met typenummer MTK 6589. Deze set bestaat onder andere uit een quad-core Cortex A7-processor die draait op een kloksnelheid van 1,2 GHz en een PowerVR SGX 544MP die het grafische werk afhandelt. Deze chipset zagen we nog niet eerder in een apparaat langskomen en het zal dus interessant zijn om te zien wat de prestaties ervan zijn. De chipset wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen.

Voor de opslag van gegevens is de Liquid E2 voorzien van 4GB interne opslagruimte. Dat is wat weinig, met Android moeten bepaalde delen van applicaties op het interne geheugen staan, niet alles kan verplaatst worden naar een eventuele Micro SD-kaart. Dat levert bij de installatie van een groot aandeel applicaties dus toch een bepaalde limiet op. Daar doet een Micro SD-kaart op een gegeven moment niets meer aan. De Liquid E2 kan opslagkaartjes van maximaal 32GB aan.

Het IPS LCD-scherm heeft een grootte van 4,5 inch en dat is aanzienlijk in deze prijsklasse, al had de Liquid E1 eveneens zo’n schermafmeting. De pixeldichtheid bedraagt met een resolutie van 540 bij 960 pixels zo’n 245 pixels per inch. Wat voor bescherming Acer over het scherm heeft gelegd is onbekend, maar het gaat zonder twijfel niet om Gorilla Glass, gezien de flexibiliteit van de beschermlaag.

De connectiviteit van de Acer Liquid E2 is wat beperkt. Zo ondersteunt de smartphone enkel 802.11b/g/n-netwerken, dus geen 802.11a-netwerk. Er is ondersteuning voor Bluetooth 3.0, maar geen NFC. Dat laatste is opvallend omdat de Liquid E1 dat wel had. De Liquid E2 ondersteunt natuurlijk 2G- en 3G-netwerken, 4G-ondersteuning is er niet, dat kan je ook nog niet verwachten in deze prijsklasse. Voor bedrade verbinding is er voorzien in een micro USB-poort en een jack-plug voor headsets.

Het nemen van foto’s gebeurt met een resolutie van 8 megapixel als je de foto aan de achterkant gebruikt. Het opnemen van video’s gebeurt in een maximale resolutie van 1080p met 30 beelden per seconde. De camera aan de voorkant moet het stellen met 2 megapixel, dat is redelijk veel in deze prijsklasse.

De accu heeft een capaciteit van 2.000 mAh en dat is een stukje meer dan de Liquid E1, waarbij de accuprestaties niet om over naar huis te schrijven waren. Verderop in dit artikel moet blijken of de Liquid E2 het er beter vanaf brengt. Acer belooft in ieder geval een standby-tijd van 450 uur en een spreektijd van 9 uur. Dat is respectievelijk 50 en 1 uur meer dan bij de Liquid E1.