4min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (games)

De benchmarks op de voorgaande pagina zijn voor de meeste gebruikers niet van het grootste belang. Als Android vloeiend draait, is de eerste strijd immers al grotendeels gewonnen. Een veel belangrijker punt is het afspelen van games. De Acer Liquid E1 wist hier geen bijzondere indruk achter te laten, maar de Liquid E2 weet daar wel wat tegenover te zetten.

Acer heeft de Liquid E2 voorzien van de voor ons nog onbekende PowerVR SGX 544MP. Deze grafische chip zagen we nog niet eerder voorbij komen, maar blijkt wel goede prestaties af te leveren als we kijken naar concurrerende smartphones. De Liquid E2 maakt dus ook op dit gebied indruk.

Onscreen-tests


In AnTuTu Benchmark is één van de geteste onderdelen de grafische chip, dus daar zit ook een score aan verbonden. De Liquid E2 kan zich volgens deze test meten met nog altijd aanzienlijk duurdere modellen zoals de HTC One S en de Sony Xperia V. De smartphones met ongeveer dezelfde prijs kunnen opnieuw geen vuist maken.


In GFXBench 2.7 kan de Liquid E2 een score van 6,5 beelden per seconde laten noteren. Natuurlijk is dat geen vloeiende ervaring, maar met deze test hebben vrijwel alle smartphones grote moeite. In vergelijking met de concurrentie weet Acer opnieuw een hele goede prestatie neer te zetten, zo is de Liquid E2 meer dan vijf keer zo snel als de Liquid E1 in deze test.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In de test van 3DMark valt de Liquid E2 wat terug, deze test is ook erg zwaar voor de smartphones van vandaag de dag. Veel concurrerende smartphones hebben we niet aan deze test kunnen onderwerpen omdat deze nog vrij nieuw is. De Liquid E1 behaalde hier echter geen score omdat de test zo zwaar was dat deze überhaupt niet gedraaid werd.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm


Offscreen-tests


Als laatste draaien we een offscreen-test in GLBenchmark, waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De Acer Liquid E2 weet hier een score van precies 10 frames per seconde neer te zetten. Dat is opnieuw in de buurt van aanzienlijk duurdere modellen, zoals gewoon in vrijwel elke andere benchmark eveneens het geval is geweest.