3min

Tags in dit artikel

Hardware en bouwkwaliteit

Bouwkwaliteit


De plastic cover van de Optimus G Pro zorgt ervoor dat zowel de onder- als bovenkant wat kwetsbaar aanvoelen. Dit is te wijten aan het plastic dat hiervoor is gebruikt. De zijkant, die een zilveren kleur heeft en doet vermoeden dat deze van metaal is gemaakt, blijkt na nadere inspectie eveneens van plastic.

Het beeldscherm is bedekt door een laag Gorrila Glass 2 is, wat voor extra stevigheid zou moeten zorgen. Ondanks deze keuze van LG ontstaan er toch vlekken op het scherm wanneer er stevig op gedrukt wordt. Dit wordt vermoedelijk veroorzaak door de grootte van het scherm. Hoe groter het scherm, hoe kwetsbaarder het wordt.

Erg stevig zijn de knoppen aan de zijkant. Deze ondervinden vrijwel geen speling dankzij de minimale ruimte tussen de knoppen en de behuizing van de Optimus G Pro. Ook steken ze bijna niet uit, waardoor ze niet hinderen wanneer het toestel in de broekzak wordt gedragen. De rondingen van de hoeken dragen overigens bij aan het comfortabel meedragen van de Optimus G Pro in de broekzak.


Hardware


De LG Optimus G Pro draait op een quad-core Qualcomm Krait-processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz en wordt ondersteund door 2GB werkgeheugen. De GPU is net als bij de Optimus G een Adreno 320.

Het Full HD IPS LCD-touchscreen van 5,5 inch wordt tot leven gebracht met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Dit uit zich in de scherpte van 401 pixels per inch.

De Optimus G Pro is standaard leverbaar met 16GB opslagruimte, welke uit te breiden is met een micro SD-kaart. Een flink nadeel is dat er van de beloofde 16GB opslagruimte weinig overblijft door het besturingssysteem. Het testtoestel gaf aan slechts 10,1 GB capaciteit te hebben. Dit betekent dat er maar liefst 5,9 GB in beslag wordt genomen door Android en de meegeleverde applicaties die niet te verwijderen zijn.

Voor het maken van connecties met de buitenwereld is de Optimus G Pro uitgerust met een NFC-chip, waarmee op korte afstand bijvoorbeeld betalingen kunnen worden verricht. Er is een brede ondersteuning voor WiFi aanwezig, zo wordt 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, DLNA en WiFi hotspot ondersteund. Verder bezit de Optimus G Pro een GPS-sensor, een infrarood sensor en de meest recente versie van Bluetooth, namelijk de 4.0-versie. Met behulp van Miracast kan het beeld of geluid van de smartphone naar bijvoorbeeld een extern scherm gestuurd worden, mits die deze functie ondersteunt.

Aan de achterzijde is een 13 megapixel camera te vinden, waar foto’s en video’s mee gemaakt kunnen worden. De video’s kunnen in Full HD worden opgenomen, met 30 beelden per seconde. Aan de voorzijde zit een kleinere 2,1 megapixel camera, die overigens ook in Full HD-kwaliteit video’s op kan nemen.

Deze hardware wordt energie gevoed door een 3.140 mAh accu. Dit is een stevige upgrade ten opzichte van de 2.300 mAh van de Optimus G. Gezien het extra grote scherm zal deze sterkere accu waarschijnlijk geen overbodige luxe zijn. Deze accu van de Optimus G Pro houdt het bij gemiddeld gebruik prima een dag vol. Twee hele dagen gemiddeld gebruik zonder opladen zal echter, zoals bij veel smartphones, zeldzaam zijn.