2min Devices

Review: LG G Pad 8.3

Introductie

Het is al even geleden dat LG voor het laatst een tablet op de markt bracht. Dat was destijds ook geen succes, dus de Zuid-Koreaanse fabrikant besloot toen om voorlopig even vanaf de zijlijn toe te kijken hoe de markt zich zou ontwikkelen en in te grijpen wanneer de tijd rijp zou zijn.

Het einde van 2013 bleek voor LG toch aanleiding om weer eens een poging te doen, met de G Pad 8.3. LG houdt het op een tablet met een schermformaat van 8,3 inch. Dat is een mooi tussenmaatje, er zijn kleine tablets met schermen van 7 inch en grote tablets van 10 inch, LG nestelt zich daar mooi tussenin.

Het is al direct duidelijk dat LG niet zomaar een tablet op de markt wil brengen, want er zijn in de software verschillende wijzigingen en toevoegingen doorgevoerd. Ook de hardware lijkt op het eerste oog aardig in orde te zijn. Verderop in dit artikel lees je daar meer over.


De LG G Pad 8.3 neigt met dit schermformaat net wat meer richting de wat kleinere tablets. Daarom zal de tablet worden vergeleken met andere kleine tablets zoals de Apple iPad mini, de Google Nexus 7 en de Samsung Galaxy Tab 3 8.0. In de onderstaande tabel vind je de tablets waar de LG G Pad 8.3 het op moet nemen.

Model Prijs
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (review) 240 euro
Asus Google Nexus 7 (review) 240 euro
Acer Iconia W3 (review) 260 euro
Apple iPad mini (2012) (review) 260 euro
Samsung Galaxy Note 8.0 (review) 295 euro
LG G Pad 8.3 300 euro
Apple iPad mini met Retina-display (review) 375 euro

LG gaf de G Pad 8.3 een adviesprijs van 299 euro en momenteel wijken winkeliers hier nog niet veel van af. Het is te verwachten dat de prijs de komende tijd nog wel een paar tientjes zal zakken. De tablet is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Er zijn geen varianten met 3G/4G-connectiviteit beschikbaar.