3min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (grafisch)

De Snapdragon 600-chipset is voor het grafische werk uitgerust met een Adreno 320. Dit is een GPU die draait op 400 MHz. Ook op dit gebied is er geen sprake van het neusje van de zalm, maar dat kan natuurlijk ook niet omdat LG gebruik maakt van een chipset van een externe fabrikant, die al een jaar op de markt te vinden is.

In de onscreen-test van GFXBench 2.7 behaalt de G Pad een score van 15 beelden per seconde. Daarmee wordt een aanzienlijk gedeelte van de concurrenten verslagen, alleen de nieuwe iPad mini en Nexus 7 behalen respectievelijk een hogere en gelijke score.

Een kanttekening die we hierbij kunnen plaatsen is dat de G Pad 8.3 een hogere resolutie heeft dan de Nexus 7, waardoor de grafische kracht van LG’s tablet net iets hoger lijkt te liggen, dat blijk ook in de offscreen-variant van GFXBench 2.7, waarin de G Pad 8.3 en Nexus 7 respectievelijk 15 en 14 beelden per seconde behalen.


In 3DMark Ice Storm Unlimited liggen de verhoudingen anders, de iPad mini met Retina-display scoort opnieuw beduidend beter, maar dat geldt nu ook voor de Google Nexus 7.


Grafisch gezien is de LG G Pad 8.3 niet verkeerd, maar ook zeker niet het allerbeste dat er op dit moment te verkrijgen is. Door de hoge resolutie van het scherm zou je als gebruiker wel eens tegen problemen kunnen lopen, maar dat is afhankelijk van de resolutie die afzonderlijke mobiele games hanteren.

Als de volledige resolutie wordt gebruikt, moet je rekening houden met een minder vloeiend beeld. Lagere resoluties zullen geen problemen opleveren.