3min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


LG heeft ervoor gekozen om de G Pad 8.3 deels uit te rusten met een behuizing van metaal. Dat is een keuze die me op zich verbaast, want bij de G2 ging LG nog voor een behuizing geheel van goedkoop ogend en voelend plastic. Hoe dan ook, bij de G Pad 8.3 mag ik een stuk lovender zijn dan destijds bij de G2, want met de stevigheid van het apparaat zit het wel goed.

Er is wel sprake van enige flexibiliteit als je veel kracht uitoefent op de uiteinden van de tablet, maar het blijft ruim binnen de perken. Druk je hard op het scherm dan zie je op het onderliggende paneel ook wel drukvlekken ontstaan, maar het is niet schokkend voor een scherm van deze grootte.


De knoppen zijn netjes in de behuizing verwerkt en kennen weinig speling. Tevens passen de verschillende onderdelen van de behuizing goed op elkaar, behalve aan de voorkant, waar je makkelijk een nagel tussen kan steken. Als dat kan, dan kan vuil er ook makkelijk tussen. Het zal de werking van de tablet niet beïnvloeden, maar het wordt wel een broeinest voor bacteriën en oogt natuurlijk ook niet zo best.

Hardware


Voor de G Pad 8.3 is niet gekozen voor de allerbeste hardware die op dit moment beschikbaar is. LG is bijvoorbeeld gegaan voor de Snapdragon 600-chipset van Qualcomm, inmiddels een jaar op de markt en bijvoorbeeld ook gebruikt in de Samsung Galaxy S4 en HTC One.

De Snapdragon 600-chipset bestaat onder andere uit een quad-core Krait 300-processor die op maximaal 1,7 GHz draait. In de G Pad 8.3 behaalt de processor deze maximale kloksnelheid ook, omdat er voldoende ruimte voor koeling aanwezig is. Het grafische werk wordt geleverd door de Adreno 320-GPU.

Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de interne opslagcapaciteit is 16GB, waarvan ongeveer 11GB overblijft voor de gebruiker. Desgewenst kan je ervoor kiezen om de capaciteit met maximaal 64GB uit te breiden met behulp van een micro SD-kaartje.


Het IPS LCD-scherm heeft een grootte van 8,3 inch, wat je ook uit de benaming van de tablet kan afleiden. De schermresolutie bedraagt 1200 bij 1920 pixels en daarmee behaalt LG een pixeldichtheid van 273 pixels per inch. Dat is natuurlijk erg netjes, maar het is geen record, de iPad mini met Retina-display heeft bijvoorbeeld 324 pixels per inch, de Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition gaat er ook overheen met een pixelratio van 299.

De camera’s aan de voor- en achterzijde hebben een resolutie van respectievelijk 1,3 en 5 megapixel. De camera aan de achterzijde schiet tevens video’s in Full HD, met 30 beelden per seconde. De camera aan de voorzijde schiet video’s in 720p.

De accucapaciteit bedraagt 4.600 mAh. Dat is niet bijzonder veel, want er zijn al smartphones die die capaciteit beginnen te benaderen. Het kan wel zo zijn dat de Snapdragon 600-chipset ervoor zorgt dat de energieconsumptie niet al te hoog is. Daarover verderop in dit artikel meer.