3min

Tags in dit artikel

, , ,

De LG G Pad 8.3

Inhoud


In de doos van de LG G Pad 8.3 vind je in de eerste plaats de tablet zelf. Als je deze eruit haalt, kom je nog een USB-lader met een stroomsterkte van 1,8 ampère tegen, alsook een bijbehorende USB-kabel om de tablet op te laden. Als laatste is er een bundeltje met boekjes.

Al met al is er dus weinig bijzonders te bekennen in de verpakking van de G Pad 8.3. Wel is het alles dat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan met het product.


Ontwerp


De LG G Pad 8.3 sluit wat uiterlijk betreft redelijk goed aan op andere recente toestellen van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De voorkant van het toestel doet veel denken aan die van de LG G2, LG’s vlaggenschip qua smartphones. De achterkant van de G Pad 8.3 is echter totaal anders, omdat LG heeft gekozen voor andere materialen.

Ook zitten er -gelukkig- geen knoppen op de achterzijde van het apparaat, iets wat LG wel deed met de G2. De G Pad 8.3 is natuurlijk ook niet bedoeld om mee te bellen. Althans, niet met het apparaat aan je oor.

De G Pad 8.3 heeft opvallende rondingen aan de boven- en onderkant, deze zijdes lijken een enigszins ovale vorm te hebben. Persoonlijk kan ik me niet voorstellen waarom je de G Pad 8.3 lelijk zou vinden, desalniettemin is het ook niet echt een mooi apparaat, LG heeft het ontwerp erg neutraal gehouden.

Uiterlijk


Het scherm neemt zoals gebruikelijk het grootste deel van de voorkant van de tablet in beslag. LG is een groot voorstander van minimale bezels rondom het scherm, maar houdt het bij de G Pad 8.3 nog bescheiden. Ik denk dat LG de randen aanzienlijk dunner had kúnnen maken, maar bij een tablet heb je dan geen plaats meer om het apparaat vast te houden zonder het scherm aan te raken. Daarom is er aan de zijkanten een bezel van ongeveer een centimeter dik. De bezel boven en onder het scherm is minstens twee keer zo dik.

Boven het scherm zit een camera, onder andere bedoeld voor videogesprekken. Hier is tevens een lichtsensor geplaatst om de schermhelderheid aan de omgeving aan te passen. Onder het scherm zitten geen fysieke Android-knoppen, deze zijn door LG in het scherm geïntegreerd.


De achterkant van de G Pad 8.3 is voorzien van twee speakers, welke op de rechterzijde van de achterkant zijn verwerkt, tenzij je de tablet juist meer in landschapsmode gebruikt. Ook vind je linksboven een tweede camera. Het hangt er natuurlijk van af hoe je de tablet vasthoudt, maar ik vind de plaatsing van de lens persoonlijk prima, ik zat er niet voor met mijn hand.

Op de bovenkant vind je een headset-aansluiting, een klepje met een micro SD-poort erachter en tevens een infrarood-sensor. Laatstgenoemde lijkt terug van weggeweest, meer en meer fabrikanten integreren infrarood in smartphones en tablets zodat je allerlei apparaten zoals televisies en radio’s kunt aansturen met je telefoon. Daarmee wordt de gebruikelijke afstandsbediening in zekere zin overbodig.



Onderop de G Pad 8.3 heeft LG netjes in het midden een Micro USB-poort geplaatst. Deze poort kun je onder andere gebruiken om de tablet op te laden of te verbinden met je computer om data te verplaatsen. Verder naar links is een microfoon geplaatst.

De linkerzijde van de tablet is niet voorzien van knoppen of aansluitingen. De rechterzijde bevat een aan/uit-knop en een volumeknop.


De tablet is niet te openen, het is dus niet mogelijk om een tweede accu aan te schaffen om je werktijd te verlengen als je van huis weg bent. Er zijn overigens ook maar weinig tablets waarbij dit wel het geval is.