Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Inleiding


Lange tijd betekende televisie automatisch dat je gebonden was aan de programmakeuze van het televisiestation. Bij standaard en digitale televisie is dat momenteel nog steeds zo, het zenderaanbod wordt steeds groter, maar echt zelf de keuze hebben wanneer je welk programma kijkt, dat is er nog niet bij.

Sinds enige tijd springt het internet op die behoefte in, door bijvoorbeeld sites als uitzendinggemist.nl of sites als YouTube en Google Video. De eerstgenoemde site biedt van een aantal televisiestations de dag na uitzending van een programma een versie op het internet aan. Daardoor kun je zo’n programma op de door jouw gewenste dag of tijdstip kijken. YouTube en Google Video bieden aan de andere kant een mogelijkheid voor internetters om filmpjes met elkaar te delen, waardoor video’s en televisiekijken echt interactief wordt.

Mits je in het bezit bent van een koppeling tussen je televisie en je computer, moet je deze filmpjes op internet echter op je computer bekijken en dat is meestal niet zo comfortabel als wanneer je vanaf je bank naar de televisie kijkt.
Het Nederlandse bedrijf PCzapper heeft daarvoor een aantal producten ontwikkeld die het mogelijk maken om beelden die je op je computer ziet ook op je televisie te bekijken en daar tevens een handig portaal aan koppelt, waarmee je snel en eenvoudig diverse filmpjes en televisieprogramma’s kan bekijken.

PCzapper producten


In totaal biedt PCzapper zes producten aan, die behalve in functionaliteit en samenstelling ook in prijs verschillen. Hieronder zie je welke pakketten er allemaal zijn.

PCzapper Free

Deze versie is als enige versie gratis, je krijgt er dan ook geen hardware bij. Vanaf de site van PCzapper kun je gratis de software downloaden en daarmee heb je via je computer toegang tot het PCzapper portal en de gebruikersclub.

PCzapper Pro

Deze versie is vrijwel identiek aan de Free versie, maar met deze versie kunnen er in de software geavanceerde instellingen worden gedaan, waaronder ouderlijk toezicht. Ook ondersteunt deze versie diverse afstandsbedieningen, waaronder die van Trust en Microsoft. Deze versie kost 29,95 euro.

TV Experience

Qua software is deze versie gelijk aan de Pro versie, maar hier krijg je ook alle benodigde kabels om een koppeling te maken tussen je PC en je TV. Er wordt verder een afstandsbediening met een bereik van 10m meegeleverd, waardoor er geen ondersteuning is voor andere afstandsbedieningen. Er kan maximaal één televisie worden aangesloten. Kosten, 59,95 euro.

PC Experience

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een uitgebreide variant van de Pro versie, behalve de software krijgt de gebruiker ook een afstandsbediening met een bereik van 100m en ondersteuning voor andere afstansbedieningen. Prijs van dit pakket is 69,95 euro.


PC TV Experience

Deze versie is een combinatie tussen de PC en de TV experience. Er is wederom een afstandsbediening meegeleverd en de beelden kunnen zowel op de TV als op de PC bekeken worden. Andere afstandsbedieningen worden ondersteund. Voor deze versie betaal je 99,95.

Multi Experience

Deze versie is vrijwel gelijk aan de PC TV Experience, maar er kunnen nu meerdere televisies worden aangesloten middels een speciale aansluitbox en de ondersteuning voor andere afstandsbedieningen is afwezig. Dit is tevens het duurste pakket, het kost 269,95

Wij kregen van PCzapper de PC TV Experience en op de volgende pagina’s kun je een review van dit product lezen.