Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

De Jabra Sport Pulse is een beetje een gimmick, maar weet mij persoonlijk wel te fascineren. Want nee, je hebt absoluut geen headset met een hartslagmeter nodig. Maar met de opkomst van wearables zullen we de komende jaren meer en meer van dit soort producten zien verschijnen. De ene persoon kan het waarderen, de ander niet.

Als je veel met activiteiten bezig bent, misschien zelfs op professioneel niveau, dan kunnen producten als de Jabra Sport Pulse van toegevoegde waarde zijn. Ik vind het persoonlijk leuk om te zien hoe mijn hart zich heeft gedragen tijdens een activiteit, maar met updates over de huidige Heartrate Zone kan het ook tijdens de uitvoer van je activiteit een goede kapstok zijn om te weten of je goed bezig bent.

In feite doet Jabra met de Sport Pulse zo’n beetje alles goed wat er maar goed gedaan kan worden met een dergelijk product. De headset werkt samen met veel populaire apps van derden en de eigen app kan ook van toegevoegde waarde zijn. De uitgelezen hartslag lijkt daarnaast ook goed te kloppen en de headset blijft dankzij de unieke EarWings-opzetstukjes perfect in je oren zitten, ook tijdens intensieve activiteiten. De accuduur van zo’n 3,5 uur tijdens activiteiten moet doorgaans ook voldoende zijn. Gebruik je de Sport Pulse ook als je geen activiteiten aan het uitvoeren bent, dan gaat de accu aanzienlijk langer mee omdat de hartslagmeter dan niet actief is.

Het grootste nadeel van de Sport Pulse is dat Jabra nog niet zo sterk is in het ontwerpen van software. Functioneel gezien is de Sport Life-app wel aardig in orde, maar qua uiterlijk valt er nog winst te boeken. Wel vind ik de toevoeging van verschillende tests om je fitheid te meten erg geslaagd. Bij de Jabra Music-app laat zowel het ontwerp als de functionaliteit te wensen over.

De Sport Pulse is dus niet voor iedereen, maar voor mensen die zijn geïnteresseerd in hun gezondheid is het een prima product. Jabra was al langer bezig met producten voor sporters, maar steekt nu ook een eerste teentje in de vijver die gezondheid heet en wie weet wat het merk nog in petto heeft. De Sport Pulse wordt ondanks de vrij hoge gimmick-waarde door mij tevens hoog gewaardeerd, omdat het product hetgeen waar het voor bedoeld is ook gewoon heel goed uitvoert.
9.1
  • Hartslagmeter werkt goed en kan van toegevoegde waarde zijn;
  • Dankzij opzetstukjes goed aan verschillende oren aan te passen;
  • Prima geluid, zeker met Jabra Music-app;
  • Heeft een eigen sport-app, maar werkt ook met apps van derden;
  • Headset is waterdicht en kan tegen een stootje;
  • Sport Life-app biedt verschillende tests om je fitheid te meten;
  • Jabra Music en Sport Life komen visueel en functioneel tekort;
  • Met adviesprijs van 200 euro geen koopje;