2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

De Motorola Moto X Play is een goedkopere en grotere variant van de Moto X, het vlaggenschip van Motorola. Onder de gelederen van het Chinese bedrijf Lenovo brengt Motorola ook nog de Moto X Force en de Moto X Style uit.

De Moto X Play is volgens Motorola je perfecte partner. Zaken die daarvoor zorgen zijn onder andere een flinke accuduur, een waterafstotende behuizing, een 21 megapixel-camera en een Full HD-scherm. Dankzij de zogeheten Motorola Shells kan het uiterlijk van de Moto X Play ook deels aangepast worden.

Helaas is de Moto X Play niet verder aan te passen via Motorola’s Moto Maker, je kan bovendien enkel een witte of zwarte versie bestellen en zal een gekleurde achterzijde dus los moeten aanpassen. Motorola gooit het al jaren op de aanpasbaarheid van toestellen, maar dergelijke simpele diensten zijn er nog altijd niet bij voor Belgen en Nederlanders.


Als we de prijs meenemen is de Moto X Play op papier best een indrukwekkend toestel. We zien bijvoorbeeld een dubbele quad-core processor, een Full HD-scherm van 5,5 inch, 2GB werkgeheugen, een primaire camera met maar liefst 21 megapixels en een accucapaciteit van 3630 mAh. Daarmee schept Motorola dus best aardige verwachtingen.

De 16GB-versie van de Moto X Play heeft een adviesprijs van 379 euro gekregen. Vooralsnog duiken winkeliers hier nog niet echt onder, maar dat is een kwestie van tijd. Er is ook een 32GB-versie van de Moto X Play aangekondigd, maar vooralsnog vinden we deze niet in de winkelschappen in onze regio.