2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

Met de Snapdragon 615-chipset heeft de Moto X de beschikking over twee processors met bij elkaar acht rekenkernen. Omdat de processors voor verschillende doeleinden bedoeld zijn, worden ze echter nooit tegelijkertijd ingeschakeld. De helft is bedoeld voor een energiezuinige mode, terwijl de overige vier voor veeleisende taken zijn toegevoegd. Het grootste deel van de tijd draait de Moto X Play op de zuinige kernen, maar bij het draaien van benchmarks worden de snellere vier natuurlijk benut. Dit systeem zien we bij Androids al langere tijd, overigens.

In AnTuTu 5 belandt de Moto X Play in het midden van de tabel. Als ik kijk naar de resultaten bij losse onderdelen, dan is te zien dat de Moto X Play het vrij goed doet op het gebied van I/O, werkgeheugen en processor-taken waarbij alle kernen worden ingeschakeld.

Als het om single-core taken gaat doet de Moto X Play het een stuk minder goed en ook de GPU-test pakt maar matig uit. Dat schept al enige verwachtingen voor de gaming-benchmarks op de volgende pagina.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total



In de PCMark-test kan de Moto X Play aardig mee met de middenmoot. Met toestellen als de Google Nexus 6 en de Sony Xperia Z3+ in d buurt van de Moto X Play lijkt de prestatie buitengewoon goed, maar de realiteit is dat de genoemde toestellen hier gewoon ondermaats hebben gepresteerd.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance



De systeemprestaties van de Moto X Play zijn dus niet buitengewoon goed, maar ook zeker niet slecht. Aangezien het toestel gewoon soepel draait en bovendien van een vrijwel kale versie van Android voorzien is, is het in mijn ogen absoluut geen afknapper.