2min

Tags in dit artikel

Vantec

Vantec is opgericht in 1994 en het hoofdkantoor van de organisatie staat in Fremont (CA) in Amerika. Zelf noemen ze zich een toonaangevend merk gericht op het verkopen en produceren van diverse producten op het gebied van opslag, koeling en mobiele oplossingen. Het bedrijf richt zich op een doelgroep van mainstream gebruiker tot de veeleisende poweruser. Daarbij houdt het bedrijf rekening met de kleinere portemonnee.

Google was zeer gewillig toen ik het hoofdkantoor van Vantec wilde zien.


Opslag

Vandaag kijken we naar een externe behuizing die een aantal interessante mogelijkheden biedt die interessant zijn voor een brede groep IT-ers. De net nieuwe Vantec Nextar 3 NST-360MX SR is onderdeel van Vantec’s succesvolle Nextar MX lijn die ruimte bieden aan minimaal twee hardeschijven. Behalve twee hardeschijven biedt de Nextar MX ook RAID (0/1) en JBOD mogelijkheden. Binnen deze productgroep kun je behuizingen tegenkomen met FireWire, eSATA en USB.




Naar onze mening is het enige gemis aan externe opslag een goedkope NAS oplossing die geschikt is voor SATA-schijven. Tot op heden produceert Vantec (volgens hun site) alleen IDE compatibele NAS oplossingen. In een tijd waar internetsnelheden steeds hoger worden en vrijwel iedereen een router thuis heeft staan zou het dus een welkome aanvulling zijn op het assortiment. Want zeg nou zelf, wie wil er niet de vakantie foto’s streamen vanaf een NAS en deze live aan zijn of haar oma laten zien via de nieuwste Google Android telefoon?