Cyberaanvallen komen vandaag de dag zeer frequent voor en kunnen veel schade aanrichten. Het is daarom verstandig om maatregelen te nemen voor het beperken van risico’s en reageren op malware. Wat kan jouw organisatie doen?

Rubrik levert diensten voor backups en recovery en is veel bezig met het realiseren van bedrijfscontinuïteit middels een goede data security-strategie. In een reeks video’s spreken we met Gøran Tømte, Field Security Responsible, Rubrik X for Germany and Northern Europe, om inzichtelijk te krijgen wat een organisatie kan doen om beter voorbereid te zijn op de vaak onvermijdelijke cyberaanval.

In de eerste video hebben we het met name over veranderingen binnen het cyberbedreigingslandschap. Door dat geavanceerdere landschap is bijvoorbeeld ransomware erg succesvol. Als je bedrijf slachtoffer van zo’n aanval wordt, dan kan de organisatie voor langere tijd stil komen te liggen. Zo’n rampscenario wil je voorkomen. Een cruciale vraag is dan ook hoe je je organisatie voorbereid op een aanval.

Over precies dat thema gaan we in gesprek met Gøran Tømte. De volgende vragen en onderwerpen komen aan bod:

Q: Waar sta je als organisatie? Cloud, on-premises en SaaS.

Q: Wat betekenen de resultaten van deze analyse voor je strategie?

Q: Backups zijn tot op heden nog niet volledig benut. Doe daar meer mee.

Q: Je hebt meer intelligentie en schaal nodig.

Q: Hoe verzeker je je ervan dat je veilig blijft?

Q: Het belang van een risicoassessment: vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit.