1 min

Tags in dit artikel

,

Het zou niet meer lang op zich laten wachten: Dell heeft gisteren haar eerste desktops met AMD-processors geïntroduceerd. De processors zullen hun leven moeten doorbrengen in een middelzware computer uit de Dimension-reeks.

Buiten de op Intel-gebaseerde 5150-modellen, zijn er nu ook twee nieuwe modellen beschikbaar. Deze modellen, C521 en E521, zijn uitgerust met een Athlon 64 of een dual-core Athlon 64 X2 van chipgigant AMD. De C521 huist in een kleine behuizing, op deze manier kunnen er geen extra harde schijven of videokaart worden bijgeplaatst. Het E521-model bevindt zich in een miditower, dus dit systeem is eventueel wel uit te breiden.

Boven alles heeft een topman van Dell op een bijeenkomst in New York, waar de nieuwe systemen van Dell werden geïntroduceerd, verklaard dat Dell plannen heeft voor energiebesparing van hun computers. Zo zou een nieuw geïntroduceerde Core 2 Duo-systeem, de OptiPlex 745, een energiebesparing van maar liefst 70 procent opleveren. Deze woorden lijken te mooi om waar te zijn, maar we laten ons gewoon verrassen door Dell.