1 min

Tags in dit artikel

, ,

Al sinds 2005 is hardwarefabrikant Toshiba bezig met het ontwikkelen van een nieuwe lithium-ion-accu. De accu’s die nu worden gebruikt gaan namelijk niet lang genoeg mee waardoor een nieuwe accu in de toekomst gewenst is.

De nieuwe Li-ion-accu zal de naam SCiB krijgen, wat staat voor Super Charge ion Batteries. Volgens Toshiba is de SCiB in vijf minuten voor negentig procent opgeladen. Als het goed is gaat de accu dan zo’n tien jaar mee. De SCiB wordt door Toshiba niet gezien als een vervanging voor de gewone batterij, maar is meer geschikt als accu voor een laptop.

Toshiba heeft al een demo versie van de SCiB vrijgegeven, daardoor zijn er al specificaties bekend. Er zijn van twee versies specificaties bekend. De kleine versie levert 2,4 volt, weegt 150 gram en is 62 x 95 x 13 mm groot. De grote versie levert 24 volt, weegt zo’n twee kilogram en heeft als afmeting 100 x 300 x 45 mm.

De SCiB zal vanaf maart 2008 in gebruik genomen worden door hybride auto’s. Later zal deze mogelijk gebruikt gaan worden voor laptops en andere draagbare elektronica.