1 min

Tags in dit artikel

,

Hoewel Opera Mini, zoals de Opera-browser voor het mobiele platform heet, al geschikt is voor het iPhone-platform wil Apple de browser geen toestemming geven voor de App Store.

Dit meldde gisteren Opera’s CEO Jon Stephenson von Tetzchner. Volgens de voorman van het bedrijf is er reeds een versie gereed voor het iPhone-platform, maar wil Apple deze niet in de App Store opnemen omdat de browser de concurrentie aangaat met de standaard Safari-browser.

Opera Mini is geen onbekende voor het mobiele platform. Op een groot aantal andere smartphones draait de software al, en met succes. Eerder gaf een medewerker van Mozilla ook al aan dat Firefox Mobile voor het iPhone-platform uitgesloten is vanwege de strenge regelgeving van Apple, die bepaalt dat software geen functionaliteit van bestaande applicaties mag kopiëren.

En zo staat Apples toelatingsbeleid voor de App Store wederom ter discussie. Begin dit jaar ontzegde het bedrijf MailWrangler, een applicatie om tegelijkertijd met meerdere Gmail-accounts te kunnen mailen, al de toegang tot de App Store.

Iets korter geleden moest ook de applicatie Podcaster eraan geloven. Podcaster was bedoeld om rechtstreeks podcasts uit de iTunes Store te kunnen downloaden. Inmiddels is gebleken dat Apple dezelfde functionaliteit zelf op het oog heeft voor de 2.2-software-update voor de iPhone.