1 min

Tags in dit artikel

, ,

De HTC Touch HD zal vermoedelijk ook uitkomen met Android. Deze Android-versie zal dan onder andere een snellere CPU hebben en verder is het toestel toch meer van hetzelfde.

De volgende HTC Touch HD, die door diverse websites de Touch HD2 gedoopt is, zal dan Android gaan draaien. Het toestel komt uit met een 3,8"-scherm, waarmee het om één van de grootste schermen in de Android-geschiedenis gaat. De HTC Touch HD draait op een resolutie van 800×480, wat al aangeeft dat er minimaal Android Donut op draait. Eerder zijn andere resoluties namelijk niet mogelijk met Android.

Verder zou de HD2 voorzien zijn van een snellere processor. HTC voorziet veel van zijn toestellen tegenwoordig met een 528mhz processor. De Touch HD2 zou echter een 628mhz processor krijgen. Evensnel als bijvoorbeeld de iPhone, maar niet zo snel als bijvoorbeeld de Samsung Jet of Omnia II, die hebben allebei een 800mhz processor.

Een dergelijk toestel zou in de plannen van HTC passen. Die hebben namelijk de prognose uitgesproken dat de helft van alle HTC-toestellen die nog uit moeten komen volgend jaar Android gaat draaien. Hiermee is de smartphonefabrikant, die alweer enige tijd hard aan de weg timmert, ook officieel van enkel Windows Mobile afgestapt.