2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het zou best wel eens mogelijk kunnen zijn dat we in de toekomst een smartphone of andere mobiele telefoon kopen die een airbag bevat. Deze dient de telefoon te beschermen tegen een harde val.

Smartphones zijn tegenwoordig vele malen degelijker dan de eerste generatie mobiele telefoons. Ze kunnen tegen een stootje en gaan niet bij de minste of geringste val kapot.

Maar helaas geldt dat niet voor alle mobiele telefoons. Sommige toestellen zijn zo fragiel dat je ze maar van een kleine afstand op de grond hoeft te laten vallen en ze onmiddellijk flink beschadigd zijn. Dat betekent vaak een gepeperde rekening om deze te laten repareren. In het ergste geval moeten gebruikers zelfs een nieuw toestel aanschaffen.

Maar daarvoor schijnt nu een oplossing te zijn bedacht. Jeffrey Bezos, de CEO van Amazon.com, heeft vorig jaar al een patent aangevraagd om een airbag te integreren in een mobiele telefoon. Deze airbag zou smartphones of andere mobiele telefoons tegen een harde val moeten beschermen. Dus als je telefoon per ongeluk een keer uit je handen glipt, hoef je niet direct in paniek te raken omdat de airbag het toestel beschermt tegen een harde val.

Creatief is de oplossing zeker, maar de praktische uitvoerbaarheid laat wellicht nog wat te wensen over. Als een airbag in een auto afgaat, kun je deze na afloop onmiddellijk weggooien. Als de airbag bij mobiele telefoons ook slechts eenmalig te gebruiken is, roept dit nieuwe kosten in het leven: gebruikers zullen hun telefoon naar hun verkooppunt moeten terugbrengen voor reparatie of herstel.

Kortom, in theorie klinkt het zeer mooi, maar of het ook daadwerklijk functioneel is, zal nog moeten blijken in de praktijk. Hetzelfde geldt eveneens voor mobiele telefoons op zonne-energie. Zowel Samsung als Apple zouden onderzoek doen naar mobiele telefoons die hun energie zouden ontlenen aan de zon. Maar waarschijnlijk zal deze techniek nog wel enkele jaren op zich laten wachten: de beste conversieratio ligt op dit moment op 8,13 procent.