2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De juridische strijd tussen Samsung en Apple zet zich voort. De Zuid-Koreaanse telecomfabrikant is gisteren naar de Australische rechter gestapt en eist inzage in de broncode van de firmware van de iPhone 4S. Daarnaast wil Samsung gedetailleerde informatie over de afspraken die Apple heeft gemaakt met diverse Australische telecomproviders.

De juridische strijd tussen Samsung en Apple bij de Australische rechtbank duurt al enige tijd. Het Amerikaanse elektronicaconcern Apple stapte in augustus al naar de Australische rechter om een verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 af te dwingen. Samsung zou zich bij dit product schuldig maken aan patentinbreuk. Beide partijen kwamen overeen om de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 voorlopig uit te stellen totdat de rechter een definitieve uitspraak had gedaan. Een schikking van Samsung in deze zaak is door Apple van de hand gewezen. Tot op heden heeft de rechter nog geen oordeel geveld in deze kwestie.

Ditmaal is het Samsung die de stap naar de rechtbank heeft gemaakt, omdat Apple met een nieuwe rechtszaak dreigde. Volgens de Zuid-Koreaanse telecomproducent schendt Apple het patentrecht met de nieuwe iPhone 4S. Het bedrijf claimt dat Apple drie patenten schendt die betrekking hebben op draadloze 3G-verbindingen. Om een sterke zaak op te zetten tegen Apple eist Samsung daarom inzage in de broncode van de firmware van de nieuwe iPhone. Daarnaast wil het bedrijf ook gedetailleerde informatie over de afspraken die Apple heeft gemaakt met de Australische providers Vodafone, Telstra en Optus.

Of de rechter akkoord gaat met het verzoek van Samsung is nog maar de vraag. Over twee weken horen we wat de definitieve uitspraak van de Australische rechter is in deze zaak. Naast Australië voeren beide partijen ook rechtszaken in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Frankrijk, Italië, Japan en in Nederland.