2min

Tags in dit artikel

, , ,

De applicatie staat pas sinds woensdag in de App Store en de Market maar is nu al ruim 27.000 keer gedownload. De DePolitieZoekt applicatie van de politie blijkt een groot succes.

Met deze applicatie van de Politie kunnen gebruikers zien welke personen er op dit moment gezocht worden en krijgen zij een overzicht te zien van onopgeloste zaken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de politie te tippen over een zaak of persoon. Met deze applicatie hoopt de politie meer zaken te kunnen oplossen en meer gezochte personen op te kunnen pakken. Wanneer er zich een nieuwe zaak voordoet krijgen de gebruikers van de applicatie een melding over de gezochte persoon.

Ondanks dat de applicatie pas sinds woensdag in de App Store en Market staat, is de applicatie al ruim 27.000 keer gedownload en staat deze zelfs op nummer 1 in de App Store. Daarnaast zorgt de applicatie voor een ruime stijging in bezoekers van de website http://www.depolitiezoekt.nl. Voorheen trok deze site op goede dagen z’n 100.000 bezoekers. Dit aantal is echter na de lancering van deze applicatie gestegen naar 150.000 bezoekers.

Naast een beschrijving van de zaak krijgt de gebruiker ook nog de nodige andere informatie voorgeschoteld. Zo wordt er kort beschreven hoe de (bijvoorbeeld) overval heeft plaats gevonden, wordt er een signalement van de dader gegeven en wordt er, wanneer mogelijk, een aantal afbeeldingen van de dader geplaatst. Middels Google Maps wordt er zelfs een plattegrond van de plaats van de overtreding afgebeeld.