CEO RIM: 'We hebben Android serieus overwogen'

Door op , 1886x bekeken

De CEO van Research In Motion heeft in een interview met The Telegraph laten weten serieus het besturingssysteem van Google, Android, overwogen te hebben.

De BlackBerry-fabrikant is al lange tijd bezig met zijn eigen besturingssysteem voor smartphones. Het probleem is echter dat dit mobiele OS niet mee kan met de concurrentie en dat het bedrijf daardoor veel gebruikers verliest. Versie 10 van het BlackBerry OS moest daar verandering in brengen, maar door tegenslagen heeft RIM deze versie uit moeten stellen tot het eerste kwartaal van 2013, dit tot onvrede van veel financiële analisten.

De CEO van RIM, Thorsten Heins, laat weten dat het bedrijf daarom serieus naar Android heeft gekeken, maar uiteindelijk toch heeft besloten om bij versie 10 van zijn eigen besturingssysteem te blijven. "We hebben de beslissing genomen om niet voor Android te gaan. Als je kijkt naar de mogelijkheid van andere fabrikanten om zich te onderscheiden, zie je dat dat bijna niet mogelijk is."

Daarnaast hint hij erop dat de BlackBerry-gebruiker een andere soort gebruiker is dan de standaard-Android-gebruiker. "Games, media, daar moeten we goed in zijn, maar we moeten ook de mensen ondersteunen die continu bezig zijn. Die weinig tijd hebben om media te bekijken. Als dat je doelgroep is, dan moet je daar op bouwen."

Een ander gerucht is dat RIM mogelijk de BlackBerry Messaging Service open zou gooien voor ook andere smartphones. "We zijn sommige dingen aan het beoordelen, maar op dit moment ligt onze focus op BB10 en het uitbrengen ervan."

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
0_sterren € 424.00 € 424.00 Bekijken
7_sterren € 425.00 € 425.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 17 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro