1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afhankelijk van Motorola’s plannen kan het gebeuren dat Google nog dit jaar met twee Nexus-toestellen op de proppen komt, meldt Phone Arena. Ook komt de zoekgigant nog met een tablet.

Het begint erop te lijken dat Google in de laatste maanden van dit jaar nog heel wat in petto heeft. Dat er een nieuw Nexus-apparaat op komst is, lijkt al redelijk vast te staan. Vermoedelijk zal Google het product aankondigen wanneer de ontwikkeling van Android L is afgerond.

Of Google met twee smartphones op de proppen komt, is opmerkelijk genoeg afhankelijk van Motorola. Dat bedrijf zou momenteel twee modellen van de Moto S testen, waarbij de schermgrootte 5,2 en 5,9 inch bedraagt. Afhankelijk van hoe goed de nog aan te kondigen Moto X+1 met 5,2 inch-scherm zal presteren zal Motorola besluiten welke versie van de Moto S op de markt moet worden gebracht.

Als Motorola merkt dat het scherm in de Moto X+1 door de consument te klein wordt bevonden, zal het de 5,9 inch-versie van de Moto S uitbrengen. De 5,2 inch-versie zal dan niet in het geheel geschrapt worden: Google zal deze dan lanceren als een Nexus-product. Daarnaast is er ook de Nexus X met een scherm van 5,9 inch, dit toestel zou al vrijwel identiek zijn aan de grote Moto S.

Het mag duidelijk zijn: er zijn vrij veel factoren die bepalen of Google met twee Nexus-producten komt. De mogelijkheid lijkt echter wel te bestaan.