3min

De overname van een deel van Veritas door Cohesity sloeg behoorlijk in vorige week. Hiermee ontstaat immers in een klap een van de grootste spelers in de sterk versplinterde wereld van backup, disaster recovery, datamanagement en cyberweerbaarheid. Coen en Sander analyseren deze overname in een nieuwe Techzine Talks.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst.

Cohesity heeft een uitgebreid SaaS-portfolio voor backup en datamanagement. Terwijl Veritas met NetBackup van oudsher een enorm bereik heeft, vooral binnen enterprise-omgevingen. NetBackup lijkt echter aan de limieten te zitten en niet veel moderner te kunnen worden. Aan de andere kant zoekt Cohesity naar waardevermeerdering, zeker gezien de IPO waar het al enkele jaren mee bezig is. De grote installed base van Veritas kan hier op meerdere manieren goed bij helpen.

Met deze overname komt het beste van twee werelden bij elkaar en zou men in staat moeten zijn om een zeer sterk portfolio te creëren. Dat is althans de officiële lezing als we de persberichten moeten geloven. Maar is dat ook echt zo? Een startup die een gevestigde speler overneemt, dan gaan bij ons toch altijd de antennes wat verder uitstaan. Is alles wel wat het lijkt? Is het mogelijk dat Cohesity zich hier dingen op de hals haalt waar het later spijt van gaat krijgen? Dit kan een enorm succes worden of een gigantische flop.

In deze aflevering van Techzine Talks staan we stil bij alle kanten van deze overname/fusie. Van het positieve voor beide partijen tot de risico’s en uitdagingen, ook voor klanten van beide partijen.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de enterprise IT podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.